Ενέργεια

Η TransCanada έκλεισε τον αγωγό Keystone λόγω διαρροής

Η TransCanada έκλεισε τον αγωγό Keystone λόγω διαρροής
Η TransCanada σε ανακοίνωσή της ανέφερε  ότι ανακάλυψε τη διαρροή στην πόλη Amherst στις 6 π.μ. την Πέμπτη, καθώς τα συστήματα ανίχνευσαν πτώση της πίεσης
Η TransCanada Corp  έκλεισε μέρος του συστήματος πετρελαιαγωγών Keystone μετά από διαρροή 5.000 βαρελιών στη Νότια Ντακότα, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη 16/11, τέσσερις ημέρες πριν η γειτονική Νεμπράσκα αποφασίσει να αποφασίσει  για τον αγωγό Keystone XL.
Οι αντίπαλοι του προτεινόμενου από τη TransCanada αγωγού Keystone XL τονίζουν τους κινδύνους που θέτει το έργο XL - το οποίο έχει γίνει σύμβολο για τους οικολόγους, της ρύπανσης από ορυκτά καύσιμα και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η TransCanada σε ανακοίνωσή της ανέφερε  ότι ανακάλυψε τη διαρροή στην πόλη Amherst στις 6 π.μ. την Πέμπτη, αφού τα συστήματα ανίχνευσαν πτώση της πίεσης και ότι συνεργάστηκε με τις αρχές καθώς ερευνούσε την αιτία.
Ο εκπρόσωπος του τομέα Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Νότιας Ντακότα, Brian Walsh, δήλωσε ότι η διαρροή προήλθε από έναν υπόγειο αγωγό.
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Trump έκανε το Keystone XL βασικό στοιχείο στην ενεργειακή του πολιτική και έδωσε στη TransCanada ομοσπονδιακή άδεια τον Μάρτιο, αντιστρέφοντας την απόφαση του πρώην προέδρου Obama να απορρίψει τον αγωγό για περιβαλλοντικούς λόγους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης