Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 10,40 ευρώ η τιμή στόχος για την Μυτιληναίος από την Eurobank Equities

Στα 10,40 ευρώ η τιμή στόχος για την Μυτιληναίος από την Eurobank Equities
Ισχυρό το 9μηνο του ομίλου
Στα 10,40 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή στόχος για την Μυτιληναίος από την Eurobank Equities, με τη σύσταση να είναι buy, ήτοι για αγορά, μετά το ισχυρό 9μηνο που ανακοίνωσε ο όμιλος.
Σύμφωνα με την Eurobank Equities ο Μυτιληναίος εμφάνισε ισχυρή απόδοση με γνώμονα τη μεταλλουργία και την ενέργεια, όπως αναμενόταν.
Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 1,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24% σε ετήσια βάση και ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities.
Παρόλο που δεν αναφέρθηκε κατανομή κατά τμήματα, η ανάπτυξη αποδίδεται σε:
(α) ευνοϊκό περιβάλλον τιμολόγησης στη μεταλλουργία,
(β) συνεχής αύξηση του μεριδίου αγοράς στον εφοδιασμό μαζί με αυξημένη παραγωγή αερίου που αντισταθμίζει τις επιπτώσεις από τη λήξη του προσωρινού μηχανισμού αποζημίωσης CAC το Μάιο και
(γ) βελτίωση των όρων στο φάσμα της Μελέτης - Προμήθειας - Κατασκευής (EPC)
Τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 226,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 76,3% σε ετήσια βάση και ήταν επίσης σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurobank Equities, λόγω των αυξημένων αποτελεσμάτων στις τρεις επιχειρηματικές μονάδες.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ένα θετικό εφάπαξ αποτέλεσμα ύψους 21 εκατ. ευρώ από την αποζημίωση που χορήγησε το Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας για την υπόθεση RTB BOR, καθώς και μια αρνητική επίπτωση ύψους 13,9 εκατ. ευρώ που προέκυψε από τις συναλλαγματικές διαφορές αποτίμησης των απαιτήσεων στην Γκάνα.
Η σταθερή ετήσια απόδοση επιβεβαιώνει κατά τη γνώμη της Eurobank Equities ότι η Μυτιληναίος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει κέρδη προ φόρων άνω των 170 εκατ. ευρώ το 2017.
Οι τάσεις στην αγορά του αργιλίου παραμένουν αρκετά ευνοϊκές, ενώ η ζήτηση παραμένει ισχυρή και η αναμενόμενη περικοπή παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου από την Κίνα συμβάλλει στον περιορισμό της προσφοράς σε υγιή επίπεδα, διατηρώντας υψηλές τιμές.
Το LME σημείωσε αύξηση 24,5%, με την αλουμίνα να αυξάνεται επίσης.
Εν τω μεταξύ, η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου σημειώνει επίσης αύξηση 11%, γεγονός που θα ήταν ανησυχητικό, δεδομένου ότι επηρεάζει αρνητικά την παραγωγική ικανότητα της Μυτιληναίος, εάν δεν συνοδευόταν από αύξηση των τιμών του αλουμινίου.
Το τελευταίο αντισταθμίζει την επίπτωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, καθώς το λειτουργικό περιβάλλον έχει αποδειχθεί υποστηρικτικό και η υλοποίηση της εταιρικής αναδιάρθρωσης παραμένει ανεμπόδιστη, παρέχοντας έτσι στοχοθετημένα οφέλη.
Η αποτίμηση της εταιρείας ανέρχεται σε 6x σε όρους EV / EBITDA.
Η Eurobank Equities διατηρεί τη σύστασή για αγορά, δεδομένης της δυναμικής παραγωγής της ταμειακής ροής της εταιρίας μετά την εταιρική αναδιάρθρωση, η οποία θα οδηγήσει σε απομόχλευση μέσα από τη θετική λειτουργική δυναμική στις διάφορες επιχειρηματικές μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης