Επιχειρήσεις

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε το αίτημα της ΔΕΠΑ για τροποποίηση της απόφασης για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ενέργειας

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε το αίτημα της ΔΕΠΑ για τροποποίηση της απόφασης για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ενέργειας
Απαλείφονται  οι αποφάσεις περί συνυπολογισμού τυχόν αιτημάτων αύξησης ή μείωσης των τιμών προμήθειας της ΔΕΠΑ κατά τη διαμόρφωση της τιμής εκκίνησης των ηλεκτρονικών δημοπρασιών
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το αίτημα της ΔΕΠΑ για αναπροσαρμογή του τρόπου προσδιορισμού της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών φυσικού αερίου.
Η ΔΕΠΑ είχε ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μην λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών οι απαιτήσεις της έναντι των προμηθευτών της και το αντίστροφο, δηλαδή οι απαιτήσεις των προμηθευτών έναντι της ΔΕΠΑ.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών που ζητήθηκε από την ΔΕΠΑ, κυρίως λόγω της αντιπαράθεσής με την τουρκική BOTAS, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ισχύσει από την 1/1/2018.
Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού λέει τα εξής:
«Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε την απάλειψη από 01.01.2018 και για τον εφεξής χρόνο του όρου των υπ’ αριθμ. 551/VII/2012 και 589/2014 αποφάσεων περί συνυπολογισμού τυχόν αιτημάτων αύξησης ή μείωσης των τιμών προμήθειας της ΔΕΠΑ κατά τη διαμόρφωση της τιμής εκκίνησης των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, προκειμένου ιδίως, ενόψει και της απελευθέρωσης της αγοράς φ.α. από 01.01.2018, να αρθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα όσον αφορά στην τελική διαμόρφωση της τιμής αγοράς των προϊόντων φ.α. που διατίθενται στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων στις δημοπρασίες ως προς τη διαμόρφωση της τιμής εκκίνησης.
Η ετήσια δημοπρασία για το έτος 2018 και η τριμηνιαία δημοπρασία για το πρώτο τρίμηνο του 2018, που θα λάβουν χώρα εντός του 2017, θα διεξαχθούν υπό τους όρους που ήδη ισχύουν με βάση τις υπ’ αριθμ. 551/VII/2012, 589/2014, 596/2014, 618/2015 και 631/2016 αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε σε συνέχεια σχετικής ακρόασης της ΔΕΠΑ και πελατών της και σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης