Ενέργεια

Άμεση προκήρυξη του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» ανήγγειλε ο γ.γ του ΥΠΕΝ Μ. Βερροιόπουλος

Άμεση προκήρυξη του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» ανήγγειλε ο γ.γ του ΥΠΕΝ Μ. Βερροιόπουλος
Υπολογίζεται οτι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 60.000 κατοικίες ενώ την τελευταία διετία έχουν ενταχθεί άλλες 20.000
Την άμεση προκήρυξη του προγράμματος "Εξοικονομώ κατ' Οίκον"και της εξοικονόμησης ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανήγγειλε ο γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ Μ. Βερροιόπουλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Εξοικονόμηση ενέργειας - Επενδύοντας στο ευρωπαϊκό όραμα".
Σημειώνεται ότι το νέο «Εξοικονομώ» έχει καθυστερήσει σημαντικά δεδομένου ότι επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή πριν από περίπου ένα χρόνο.
Ωστόσο συνεχείς αναβολές, οδήγησαν την έναρξη της εφαρμογής του στα τέλη της φετινής χρονιάς.
Το νέο "Εξοικονομώ" θα επιδοτεί με ενισχύσεις και άτοκα δάνεια επενδύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας (μονώσεις, αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης, κουφωμάτων κλπ.) σε σπίτια. Υπολογίζεται οτι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 60.000 κατοικίες ενώ την τελευταία διετία έχουν ενταχθεί άλλες 20.000.
Το πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχει προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί σε ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αλλά και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και
παραγωγικού εξοπλισμού. Ήδη έχει προκηρυχθεί εξάλλου προγραμμα υψους 800 εκατ. που απευθύνεται στους Δήμους για εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα του οδοφωτισμού.
Τέλος ο γεν. γραμματέας του ΥΠΕΝ ανέφερε ότι επίκειται η έκδοση κανονισμού για τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης, με στόχο τα καινούργια κτίρια να καταναλώνουν 70 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο το χρόνο, έναντι 250 που καταναλώνουν τα υφιστάμενα κτίρια κατασκευής μετά το 1980.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης