Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία με Putin για την Συρία είχε ο Erdogan σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με Putin για την Συρία είχε ο Erdogan σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ
Η Hurriyet αναφέρεται στο αίτημα για εξηγήσεις από την Άγκυρα, που εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για τις δηλώσεις Ερντογάν
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sabah επικαλούμενη πηγή της στην τουρκική προεδρία, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν, ότι πρέπει να ενισχυθούν και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων στο Χαλέπι.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν δύο φορές και την περασμένη εβδομάδα το θέμα της Συρίας, ιδιαίτερα όπως αναφέρεται «στη δυνατότητα για συντονισμένες ενέργειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».
Η δε εφημερίδα Hurriyet, αναφέρεται στο αίτημα για εξηγήσεις από την Άγκυρα, που εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία είχε ως στόχο την ανατροπή του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ωστόσο, δεν αναφέρει, εάν κάτι τέτοιο συζητήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον Πούτιν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης