Αναλύσεις

Credit Suisse: Σημαντικά περιθώρια κερδών για το πετρέλαιο και τις εταιρείες του κλάδου

Credit Suisse: Σημαντικά περιθώρια κερδών για το πετρέλαιο και τις εταιρείες του κλάδου
Σύμφωνα με την Ελβετική τράπεζα, κλειδί για την τιμή του πετρελαίου θα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Περαιτέρω περιθώριο ανόδου τόσο στις τιμές του πετρελαίου, όσο και στις πετρελαϊκές αμερικανικές μετοχές «βλέπει» η Credit Suisse, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ.
«Είμαστε overweight στο πετρέλαιο και νομίζω, ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», είπε ο O'Sullivan προειδοποιώντας ωστόσο ότι η τήρηση αυτής της συμφωνίας θα είναι το… κλειδί».
Όσον αφορά στις επενδυτικές επιλογές που προκαλεί η συμφωνία, ο O'Sullivan επεσήμανε, ότι υπήρχαν πολλές επιλογές, που είναι διαθέσιμες με τους παραγωγούς σχιστόλιθου να επιστρέφουν στο προσκήνιο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου είναι στον δρόμο για να επιστρέψει σε ένα επίπεδο, όπου οι επιχειρήσεις θα ξαναγίνουν κερδοφόρες.
Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στη δυναμική της αγοράς μετά τη νίκη του Donald Trump, λέγοντας ότι η υπόσχεση για μείωση των εταιρικών φόρων θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των πετρελαϊκών εταιρειών.
«Ο τομέας της ενέργειας έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων.
Έτσι, εάν οι φορολογικοί συντελεστές μειωθούν, οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας θα ωφεληθούν πραγματικά» είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης