Ναυτιλία

Ναυτιλία: Ζημιές για Φράγκου - Παππά στο γ΄τρίμηνο 2016

Ναυτιλία: Ζημιές για Φράγκου - Παππά στο γ΄τρίμηνο 2016
Ζημιογόνο ήταν το γ΄τρίμηνο για τις ναυτιλιακές εταιρίες Navios Maritime και Star Bulk
Ζημιογόνο ήταν το γ΄τρίμηνο του 2016 γισα τις ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, Navios Maritime Holdings και Star Bulk, με την Αγγελική Φράγκου να δηλώνει ότι η προσοχή πλέον στρέφεται στη διαχείριση του κόστους και τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά να τονίζει ότι είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, διευρυμένες ζημιές για το γ΄τρίμηνο και το εννεάμηνο του 2016 ανακοίνωσε η Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ωστόσο τα αποτελέσματα κινήθηκαν εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Αναλυτικά, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε αύξηση στις προσαρμοσμένες ζημίες, στα 22,4 εκατ. δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι ζημιών ύψους 20,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Για το 9μηνο, οι ζημιές της Navios εμφάνισε υποχώρησαν στα 56,3 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 71,7 εκατ. δολαρίων για την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υποχώρησαν, στα 38,4 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών EBITDA ύψους 39,5 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
Στο 9μηνο 2016, τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της Navios Holdings διαμορφώθηκαν στα 114,9 εκατ. δολάρια, ενώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι είχαν διαμορφωθεί στα 98,5 εκατ. δολάρια.
«Πλέον, η έμφαση θα δίνεται στη διαχείριση του κόστους, καθώς το λειτουργικό κόστος της Navios Holdings είναι από τα μικρότερα στη βιομηχανία σε σύγκριση με εκείνο των υπόλοιπων εισηγμένων ναυτιλιακών», σχολίασε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ναυτιλιακού κολοσσού, κ. Φράγκου.
Ζημιές κατέγραψε στο γ΄τρίμηνο του 2016 η ναυτιλιακή εταιρία Star Bulk, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πέτρου Παππά, με τα αποτελέσματα ωστόσο να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων και τον ίδιο να εκφράζει την ικανοποίησή του. 
Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες της για το τρίτο τρίμηνο του 2016 ανήλθαν σε 39,4 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 42 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
Στο 9μηνο οι ζημιές περιορίστηκαν στα 121 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένες κατά 17,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Τα καθαρά έσοδα γ΄ τριμήνου, υποχώρησαν κατά 18,9% σε ετήσια βάση, στα 20,3 εκατ. δολάρια.
Θετικό στοιχείο αποτελεί ο δραστικός περιορισμός των λειτουργικών έξοδων ανά πλοίο του στόλου της Star Bulk , από τα 4.480 δολάρια ημερησίως, στα 3.784 δολάρια ημερησίως, καταγράφοντας μείωση 15,6%, σε ετήσια βάση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk, Πέτρος Παππάς, δήλωσε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα.
«Όπως είχαμε ανακοινώσει, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016 συμφωνήσαμε στην αναδιάρθρωση των δανειακών μας συμφωνιών, παρατείνοντας τις αποπληρωμές χρέους ύψους περίπου 224 εκατ. δολαρίων έως μετά τις 30 Ιουνίου του 2018 και συγκεντρώνοντας 51,5 εκατ. δολάρια σε νέες μετοχές, με τους σημαντικούς μετόχους μας να παρέχουν περίπου το 65% αυτών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πιστωτές μας, καθώς και τους μετόχους μας, για τη συνεχή τους υποστήριξη».
Οι πρωτοβουλίες για βελτιστοποίηση του κόστους και των διαδικασιών αποδίδουν καρπούς», τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης