Ενέργεια

Ρεκόρ νέων συνδέσεων από την ΕΔΑ Αττικής - Οι αιτήσεις έφτασαν τα επίπεδα του 2008

Ρεκόρ νέων συνδέσεων από την ΕΔΑ Αττικής - Οι αιτήσεις έφτασαν τα επίπεδα του 2008
Σχεδόν το 90% των νέων συνδέσεων αφορούν αυτόνομη τροφοδοσία διαμερισμάτων
Στα προ κρίσης επίπεδα έφτασαν το 2017 οι νέες αιτήσεις για σύνδεση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με το Δίκτυο Φυσικού αερίου της εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής, Δ. Παπακώστας, οι αιτήσεις για νέες συνδέσεις έφτασαν τις 21.000 αγγίζοντας τα επίπεδα του 2008.
Οι αιτήσεις αυτές που στόχος της εταιρείας είναι να ικανοποιηθούν όλες μέχρι το τέλος του έτους, είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με πέρυσι και 50% υψηλότερες έναντι του στόχου που είχε θέσει η εταιρεία.
Σχεδόν το 90% των νέων συνδέσεων αφορούν αυτόνομη τροφοδοσία διαμερισμάτων και όπως σχολίασαν τα στελέχη της ΕΔΑ Αττικής, σε αυτό έχουν συμβάλλει νέες ρυθμίσεις που αφορούν τους κανονισμούς λειτουργίας των πολυκατοικιών και διευκολύνου την αυτονόμηση των διαμερισμάτων.
Έτσι στο τέλος του έτους η ΕΔΑ Αττικής θα έχει εγκατεστημένους 105.000 μετρητές φυσικού αερίου, τροφοδοτώντας 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ως προς την επέκταση του δικτύου της, η ΕΔΑ έχει θέσει στόχο τη δημιουργία 100χλμ νέων δικτύων μέσα στην επόμενη δεκαετία, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της κυρίως στην πύκνωση του δικτύου, δηλαδή τη σύνδεση νέων πελατών.
Παράλληλα, η ΕΔΑ Αττικής όπως δήλωσε ο διευθυντής Διανομής της ΕΔΑ Αττικής Αναστάσιος Τόσιος, πραγματοποιεί συνεχώς αναβαθμίσεις του δικτύου στο κέντρο της Αθήνας καθώς είναι η εταιρεία διάδοχος της εταιρείας φωταερίου.
Η ΕΔΑ Αττικής διαθέτει 3.300 χλμ. δικτύου τα οποία καλύπτουν περίπου το 55% των δρόμων της Αττικής.
Στις αρχές Οκτωβρίου έλειψε το πρόγραμμα επιδότησης των νέων συνδέσεων το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να επαναλάβει από τις αρχές του 2018. Τότε αναμένεται να «τρέξουν» δύο ακόμη προγράμματα επιδότησης συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και εγκατάστασης φυσικού αερίου, δηλαδή το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και ένα ακόμη πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδότησης των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης