Τελευταία Νέα
Αφρική

Η Γκάνα δεν έπιασε το στόχο των 816 εκατ. δολ. για την πώληση των ενεργειακών ομολόγων

Η Γκάνα δεν έπιασε το στόχο των 816 εκατ. δολ. για την πώληση των ενεργειακών ομολόγων
Η χώρα της Δυτικής Αφρικής πωλεί το 10ετές χρέος με απόδοση 19,5%
Η Γκάνα έχασε το στόχο της να πουλήσει 3,6 δισεκατομμύρια cedis (816 εκατομμύρια δολάρια) μη κρατικών ομολόγων για να διακανονίσει το χρέος ενεργειακών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας καθώς η ζήτηση για τίτλους υποχώρησε ακόμη και μετά την παράταση της προσφοράς κατά μία εβδομάδα.
H χώρα της Δυτικής Αφρικής κατέβασε 2,3 δισεκατομμύρια cedis των δεκαετών ομολόγων στο 19,5%, αφού έλαβε 2,8 δισεκατομμύρια cedis σε προσφορές που απαιτούσαν απόδοση έως και 20%, σύμφωνα με δήλωση των συμβούλων Fidelity Bank της Γκάνα και η τοπική μονάδα της Standard Chartered Plc.
Το χρέος προσφέρθηκε ξεχωριστά σε διαγωνισμό για 2,4 δισεκατομμύρια cedis επταετών τίτλων που είχαν εγγραφεί στις 27 Οκτωβρίου, όταν οι bookrunners επέκτειναν την πώληση για τα δεκαετή ομόλογα.
Η κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει περισσότερα για να πουλήσει το χρέος, δήλωσε ο Sam Aidoo, της  Fidelity. «Θα επιστρέψουμε για να εκδώσουμε τα υπόλοιπα όποτε οι συνθήκες της αγοράς είναι ώριμες», συμπλήρωσε. Η πώληση αποτελεί μέρος ενός προγράμματος έκδοσης 10 δισεκατομμυρίων cedis.
Τα ομόλογα πωλούνταν μέσω οχήματος ειδικού σκοπού, το οποίο θα χρηματοδοτείται με τα έσοδα από εισφορές ενεργειακού τομέα.
Πέντε μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις  κοινής ωφέλειας στην Γκάνα είχαν 10,8 δισεκατομμύρια cedis πληρωτέων δανείων στα τέλη Ιουνίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η 10μηνη κυβέρνηση της Προέδρου Nana Akufo-Addo πούλησε τα ομόλογα με στόχο να ενισχύσει την ικανότητα των τραπεζών να δανείζουν και να αναδιαρθρώνουν το χρέος που είχαν επιβαρυνθεί

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης