Αυξάνεται η ζήτηση του φυσικού αερίου - Τι επισημαίνει η Tellurian Energy

Αυξάνεται η ζήτηση του φυσικού αερίου - Τι επισημαίνει η Tellurian Energy
Οι Βρυξέλλες έχουν προτείνει την επέκταση των κανόνων της ΕΕ ώστε να καλύπτουν όλους τους αγωγούς που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή φυσικού αερίου
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η ζήτηση του φυσικού αερίου, σύμφωνα με την ενεργειακή εταιρεία Tellurian Energy, η οποία έχει φιλόδοξα πλάνα για δυναμική είσοδο στην παγκόσμια αγορά του LNG.
Mάλιστα, το προθεσμιακό συμβόλαιο φυσικού αερίου, τον Δεκέμβριο σημείωσε άνοδο 5% στα 3,134 δολάρια
Ειδικότερα, με την έλευση του χειμώνα οι αγορές του φυσικού αερίου έχουν ενισχυθεί κατά πολύ, ενώ σημειώθηκε αύξηση της τιμής κατά 10% στους εμπορικούς χρήστες σε σύγκριση με τη μείωση στις παραδόσεις σε βιομηχανικές εταιρείες, που αγγίζουν το 3-10% .
Παράλληλα, οι Βρυξέλλες έχουν προτείνει την επέκταση των κανόνων της ΕΕ ώστε να καλύπτουν όλους τους αγωγούς που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή φυσικού αερίου και να ρυθμιστούν τα αμφιλεγόμενα έργα του Nord Stream 2 της Ρωσίας.
Επιπλέον, αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες που ειδικεύονται στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου της Iberdrola και της Enel, εξαπέλυσαν κατηγορίες προς την ΕΕ καθώς παρατηρούν σημαντική έλλειψη στρατηγικής και φιλόδοξων πλάνων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας πιο επιθετικές στρατηγικές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας, η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο θα ξεπεράσει το πετρέλαιο και τον άνθρακα τα επόμενα 5 χρόνια, με τη βοήθεια των χαμηλών τιμών, της άφθονης προσφοράς και του ρόλου του στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και άλλων εκπομπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης