Τελευταία Νέα

Συνεργασία Λιθουανίας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις ΑΠΕ - Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι

Συνεργασία Λιθουανίας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις ΑΠΕ - Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι
Η κυβέρνηση της Αραβίας σχεδιάζει να επενδύσει 160 δισ. δολ. στις ανανεώσιμες για να εξασφαλίσει τις προσεχείς δεκαετίες ότι το 44% των ενεργειακών αναγκών της χώρας θα έχει ικανοποιηθεί μέχρι το 2050
Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας υπέγραψαν η Λιθουανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο υπουργός Ενέργειας της Λιθουανίας δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών γίνεται στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των επενδύσεων στις ανανεώσιμες, στην ανάπτυξη τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, την πραγματοποίηση επιστημονικών ερευνών και υλοποίησης κοινών έργων.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Αραβίας σχεδιάζει να επενδύσει 160 δισ. δολ. στις ανανεώσιμες για να εξασφαλίσει τις προσεχείς δεκαετίες ότι το 44% των ενεργειακών αναγκών της χώρας θα ικανοποιηθεί μέχρι το 2050.
Επιπλέον, η χώρα στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου της καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας, στο 24% μέχρι το 2021.
«Και η Λιθουανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενδιαφέρονται για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Αν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν άφθονους φυσικούς πόρους, η χώρα αποφάσισε την εντατική ανάπτυξη στις ανανεώσιμες. Αυτό ανοίγει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για τις δύο χώρες, έτσι ώστε να εξάγουν την εμπειρία τους, καθώς και τις καινοτόμες τεχνολογίες τους στο ενεργειακό πεδίο» πρόσθεσε ο Λιθουανός υπουργός Zygimantas Vaiciunas.
Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η χώρα αυτή είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου παγκοσμίως και εξακολουθεί να παράγει το σημαντικό μερίδιο της ενέργειας μέσω φυσικού αερίου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα ΗΑΕ έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουν εκπονήσει διάφορα φιλόδοξα σχέδια».
Αναφορικά με τις εταιρείες της Λιθουανίας, έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στις ανανεώσιμες και την βιομηχανική τεχνολογία των ηλιακών μονάδων. Μπορούν επίσης να προμηθεύσουν τα ΗΑΕ με ηλιακά γυάλινα μοντέλα, που διαθέτουν υψηλή απόδοση και αντοχή.
Σύμφωνα με την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η Λιθουανία θέτει ως στόχο να αυξήσει το μερίδιο της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας έως 23% έως το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης