Τελευταία Νέα
Commodities

Αζερμπαϊτζάν: Αύξηση στις αποστολές πετρελαίου μέσω Ρωσίας

Αζερμπαϊτζάν: Αύξηση στις αποστολές πετρελαίου μέσω Ρωσίας
Η SOCAR σκοπεύει να αυξήσει τις αποστολές της μέσω της Ρωσίας σε 1,5 εκατομμύρια τόνους φέτος, αλλά να μειώσει τον όγκο των εξαγωγών σε 1,35 εκατομμύρια τόνους το 2018
Οι μεταφορές πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ρωσίας σημείωσαν άνοδο κατά 1,242 εκατ. τόνους τον Ιανουάριο-Οκτώβριο από 978.240 τόνους το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε την Πέμπτη 2/11 η κρατική ενεργειακή εταιρεία SOCAR.
 Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η SOCAR δεν διοχέτευσε  πετρέλαιο μέσω του αγωγού Baku-Novorossiisk τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, πριν επαναλάβει τις εξαγωγές μετά την υπογραφή συμφωνίας με το ρωσικό μονοπώλιο αγωγών AK Transneft.
 Η SOCAR σκοπεύει να αυξήσει τις αποστολές της μέσω της Ρωσίας σε 1,5 εκατομμύρια τόνους φέτος, αλλά να μειώσει τον όγκο των εξαγωγών σε 1,35 εκατομμύρια τόνους το 2018.
Πέρυσι, έστειλε 1,2 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή 4,8% λιγότερο από το 2015.
 Το Αζερμπαϊτζάν στέλνει μόνο ένα μικρό μέρος των εξαγωγών πετρελαίου μέσω της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας δρομολόγια μέσω της Γεωργίας και της Τουρκίας για το μεγαλύτερο μέρος των ακαθάριστων αποστολών του.
 Το αργό της SOCAR έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο από το μείγμα της Ουαλίας της Ρωσίας. Η εταιρεία λαμβάνει αργό πετρέλαιο από τη Transneft για να γεμίσει τις θέσεις της στο τερματικό πετρελαίου Novorossiisk.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης