Ενέργεια

Σταθάκης: Το φυσικό αέριο θα κινεί την ευρωπαϊκή οικονομία – Σημαντικές οι προοπτικές του EastMed

Σταθάκης: Το φυσικό αέριο θα κινεί την ευρωπαϊκή οικονομία – Σημαντικές οι προοπτικές του EastMed
Tο Δεκέμβριο θα υπογραφεί στην Κύπρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Την ανάγκη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, «καθώς οι ενεργειακές προκλήσεις δεν γνωρίζουν εθνικά σύνορα», ανέδειξε στο χαιρετισμό που απέστειλε στο εναρκτήριο μέρος του 5ου ενεργειακού συμποσίου με τίτλο «Κύπρος: Η νέα ενεργειακή πύλη της Ευρώπης».
Στο χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι: «Τα στοιχεία της αλληλεξάρτησης και της αναγκαιότητας δημιουργίας συνεργειών στον ενεργειακό τομέα, μπορούν να αποτελέσουν ένα επιπλέον κίνητρο για τη γεφύρωση πολιτικών και άλλων διαφορών και συνεπώς να συντείνουν στην επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας ειδικότερα σε μια περιοχή όπως είναι η Νοτιοανατολική Μεσόγειος, η οποία χαρακτηρίζεται από εύθραυστες ισορροπίες και σε μια παγκόσμια οικονομία που διέρχεται φάση μετάβασης προς ένα σύστημα με επίκεντρο της καθαρές πηγές ενέργειας», όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ.
Λέγοντας ότι το φυσικό αέριο παραμένει το καύσιμο που θα κινεί την ευρωπαϊκή οικονομία τα επόμενα χρόνια, ο κ. Σταθάκης παρατήρησε πως η πρόκληση είναι η προώθηση εναλλακτικών αγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη με την είσοδο νέων παικτών.
«Σε συνεργασία με την Κύπρο υποστηρίζουμε την κατασκευή του αγωγού East Med, που αποκτά σημαντικές προοπτικές υπό το φως των ανακαλύψεων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου και του Ισραήλ», είπε.
Σημείωσε τέλος ότι το Δεκέμβριο θα υπογραφεί στην Κύπρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για επικαιροποίηση και επικύρωση της προόδου του σχεδιασμού του αγωγού East Med.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης