Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη +5,28% για τα ΕΛΠΕ μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κέρκυρα

Κέρδη +5,28% για τα ΕΛΠΕ μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κέρκυρα
Σε υψηλά ενός μήνα η μετοχή
Στα επίπεδα των 7,58 ευρώ ανέβηκε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, η οποία έκλεισε με κέρδη 5,28%, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κέρκυρα.
Τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2, δυτικά της Κέρκυρας, παραχωρήθηκαν και επισήμως στην κοινοπραξία Total - ΕΛΠΕ - Edison, θέτοντας τέλος σε ένα διαγωνισμό που διήρκησε περίπου 3 χρόνια.
Αμέσως μετά την επικύρωση από τη Βουλή, μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που αφορούν στις σεισμικές έρευνες, σε μία περιοχή για την οποία εκτιμάται ότι υπάρχει αναλογικότητα με γεωλογική ζώνη της Ιταλίας, όπου έχει εντοπιστεί πετρέλαιο σε σημαντική ποσότητα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι operator της κοινοπραξίας είναι η Total η οποία εξάλλου συμμετέχει σε μια ακόμη κοινοπραξία μαζί με την Exxon Mobil και τα ΕΛΠΕ για τις έρευνες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης.
Εντός του Νοεμβρίου, εξάλλου, αναμένεται και η οριστικοποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τα συγκεκριμένα θαλάσσια οικόπεδα, ο οποίος ως γνωστόν προωθείται μετά από αίτημα της κοινοπραξίας ExxonMobil – Total – ΕΛΠΕ.  
Έτσι η κινητικότητα γύρω από το ζήτημα των ερευνών υδρογονανθράκων συνεχίζεται, με τα ΕΛΠΕ να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην αναζήτηση και προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Πηγη:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης