Επιχειρήσεις

Από τη Βόρειο Ελλάδα ξεκίνησε τις αποκοπές ρεύματος σε μεγαλοοφειλέτες η ΔΕΗ - "Πυρά" θεσμών για καθυστερήσεις

Από τη Βόρειο Ελλάδα ξεκίνησε τις αποκοπές ρεύματος σε μεγαλοοφειλέτες η ΔΕΗ -
Η προσπάθεια περιορισμού των οφειλών θα συνδυαστεί με την αναδιοργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ, επικεφαλής της οποίας θα τεθεί - σύμφωνα με πληροφορίες - στέλεχος που προέρχεται από την Intralot
Την έντονη δυσαρέσκεια των πιστωτών για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος εισέπραξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής (27/10) με τους επικεφαλής των θεσμών.
Ο υπουργούς κλήθηκε να απολογηθεί και για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει καν προσλάβει ακόμη σύμβουλο προκειμένου να τη συνδράμει στο έργο βελτίωσης της εισπραξιμότητας όπως έχει δεσμευθεί στο μνημόνιο.
Ερωτήματα διατυπώθηκαν από την πλευρά των θεσμών, όμως, και για την εκπτωτική πολιτική του 15% που εφαρμόζει η επιχείρηση για όσους εξοφλούν έγκαιρα το λογαριασμό τους, καθώς φαίνεται να είναι εδραιωμένη η θέση τους ότι το συγκεκριμένο μέτρο αντιστρατεύεται τον στόχο μείωσης των μεριδίων της ΔΕΗ.
Για τους θεσμούς το θέμα των τιμολογίων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και αυτός είναι ο λόγος που από την προηγούμενη αξιολόγηση συμπεριέλαβαν στο μνημόνιο δεσμεύσεις για τις ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ, αλλά και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).
Στο μεταξύ η ΔΕΗ φαίνεται να προχωράει σε πιο δραστικά μέτρα για την είσπραξη οφειλών από συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών, όπως οι Δήμοι και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, το συνολικό ανεξόφλητο των οποίων ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ περίπου.

Αρχή από τη Βόρειο Ελλάδα  

Εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπαράζ διακοπών ρεύματος σε Δήμους και ΔΕΥΑ της Βορείου Ελλάδας, το οποίο θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.
Χθες 30/10 έκοψε το ρεύμα στο πρώην δημαρχείο Βελβεντού και νυν κοινοτικό κατάστημα, αλλά και στο ΚΕΠ Βελβεντού, υλοποιώντας όσα ανέφερε το προ ημερών σχετικό έγγραφό της προς το Δήμο για την υπέρογκη οφειλή του 1,26 εκατ. ευρώ!
Επίσης έχει διακοπεί το ρεύμα στο δημοτικό φωτισμό στη περιοχή “Μετόχι", αλλά και στο δημοτικό κτίριο του Παλαιογράτσανου.
Την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε δέσμευση όλων των Τραπεζικών λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) για χρέη της δημοτικής επιχείρησης ύψους 7,05 εκατ. ευρώ
Η «επιχείρηση» αποκοπές ρεύματος προχωράει παράλληλα με την αναδιοργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ και στόχο πάντα την βελτίωση της εισπραξιμότητας.
Το δύσκολο αυτό έργο θα αναλάβει στέλεχος από την αγορά, το οποίο η ΔΕΗ αναζήτησε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας και σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από την Intralot. 
Οι αλλαγές περιλαμβάνουν και μετακινήσεις, όπως αυτή του διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου (το μεγαλύτερο της ΔΕΗ και των Βαλκανίων) Κώστα Θεοδωρίδη στην Διεύθυνση Εμπορίας Βορείου Ελλάδας, που προκάλεσε ερωτηματικά και ανησυχία στο εσωτερικό της ΔΕΗ, με τη ΓΕΝΟΠ να την συνδέει με υποβάθμιση του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης