Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γ. Λακκοτρύπης (Κύπρος): 4 - 5 γεωτρήσεις τους επόμενους 12 μήνες -16 σενάρια για τη διαχείριση του φυσικού αερίου

Γ. Λακκοτρύπης (Κύπρος): 4 - 5 γεωτρήσεις τους επόμενους 12 μήνες -16 σενάρια για τη διαχείριση του φυσικού αερίου
Το αμέσως επόμενο διάστημα  θα ενημερώσει η ΕΝΙ πότε θα κάνει τις γεωτρήσεις της
Τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να γίνουν είτε 4 είτε 5 γεωτρήσεις, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο τέλος του 2018 θα ξέρουμε πλέον τους υδρογονανθρακικούς πόρους της Κύπρου και θα μπορούν να παρθούν οι αποφάσεις για την εκμετάλλευσή τους.
Η κυπριακή κυβέρνηση έχει έτοιμα 16 σενάρια για διαχείριση του φυσικού αερίου, ανάλογα με τις ποσότητες που θα εντοπιστούν, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Αναμένουμε, πρόσθεσε, ενημέρωση από την εταιρία ΕΝΙ για γεωτρήσεις στα οικόπεδα 3-6-8. Εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018, είπε ο κύριος Λακκοτρύπης, η εταιρία EXON MOBIL θα διενεργήσει δύο γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10.
Τόνισε ότι «πρωταρχικός στρατηγικός στόχος παραμένει η δημιουργία τερματικού στην περιοχή Βασιλικού», προσθέτοντας ότι οι σχεδιασμοί αφορούν τερματικό με 5 τραίνα.
Για τις δραστηριότητες της 'Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για σύναψη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και εταιρείας για αγορά γεωτρύπανου, τονίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται και τεχνογνωσία, την οποία δεν διαθέτει η Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης