Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Συνομιλίες της Exmar με το Ιράν για την παροχή πλοίου FLNG

tags :
Συνομιλίες της Exmar με το Ιράν για την παροχή πλοίου FLNG
Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι θα προμηθεύσει φυσικό αέριο, έργο με επικεφαλής το IFLNG της Νορβηγίας, και ότι αναμένεται να χρησιμοποιήσει το πλοίο Caribbean FLNG.
Η Βελγική Exmar βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη χρήση του  πλοίου υγροποιημένου φυσικού αερίου Caribbean FLNG (CFLNG) σε ένα ιρανικό σχέδιο εξαγωγών, ανέφερε η εταιρεία στο Reuters την Πέμπτη 26/10.
Η εγκατάσταση υγροποίησης με φορτηγίδα, που παραδόθηκε στην Exmar νωρίτερα αυτό το έτος, προοριζόταν αρχικά να μεταβεί στην Κολομβία, αλλά είναι εκτός λειτουργίας  μετά τη λήξη της σύμβασής της.
Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι θα προμηθεύσει φυσικό αέριο έργο, με επικεφαλής το IFLNG της Νορβηγίας, και ότι αναμένεται να χρησιμοποιήσει το πλοίο Caribbean FLNG.
Ο πρόεδρος του IFLNG, Gerhard Ludvigsen, επιβεβαίωσε τα σχέδια σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο Reuters.
Η  Exmar δήλωσε ότι το ενδεχόμενο συμφωνίας για τη χρήση των πλοίων της ήταν το αντικείμενο συνεχόμενων συνομιλιών.
 "Δεν αρνούμαστε,  το γεγονός αλλά δεν υπάρχει συμφωνία, ακόμα διαπραγματευόμαστε", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Exmar.
Η Caribbean FLNG έχει την ικανότητα να παράγει περίπου 0,5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, ενώ η NIOC ανέφερε ότι η 20ετής συμφωνία θα αφορά εγκατάσταση με 2,3 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως.
Η NIOC συμπλήρωσε ότι η συμφωνία ήταν ο γρηγορότερος τρόπος για να ενταχθεί το Ιράν στην παγκόσμια αγορά LNG.
Το Shell's Prelude FLNG, το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο για υγροποίηση φυσικού αερίου, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στην Αυστραλία το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης