Αναλύσεις

Τσίπρας: Διευρύνονται οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ν. Κορέας

Τσίπρας: Διευρύνονται οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ν. Κορέας
Η Ελλάδα και η Κορέα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας τόνισε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας
Για μεγάλα περιθώρια συνεργασίας παρά τη μεγάλη απόσταση των δύο χωρών, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας Λι Νακ Γιον στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανέφερε έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σειρά κομβικών τομέων.
«Μας φέρνει πιο κοντά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε και κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία», πρόσθεσε.
Ειδικότερα για τον οικονομικό τομέα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική. Ανέφερε ότι συζητήθηκε η προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και οι προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κορέα.
«Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κορέας αναφέρθηκε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται τον Φεβρουάριο στη χώρα του και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία.
«Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» τόνισε στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης