Αναλύσεις

Goldman Sachs: Στο 30% οι πιθανότητες συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Goldman Sachs: Στο 30% οι πιθανότητες συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι είναι τουλάχιστον «δύσκολο να διατηρηθεί» μία πτώση των τιμών κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι
Η αγορά πετρελαίου δίνει 30% πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής τους κατά τη σύνοδο του Οργανισμού στη Βιέννη αύριο 30 Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, αν ο ΟΠΕΚ καταλήξει σε συμφωνία, η τιμή θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 50 δολάρια το βαρέλι έως 55 δολάρια το βαρέλι το α΄ εξάμηνο του 2017.
Σε περίπτωση αποτυχίας του ΟΠΕΚ να καταλήξει σε συμφωνία, η τιμή του πετρελαίου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 45 δολάρια το βαρέλι το α΄ εξάμηνο του 2017.
Ωστόσο, η Goldman Sachs εκτιμά ότι είναι τουλάχιστον «δύσκολο να διατηρηθεί» μία πτώση των τιμών κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή εκτιμά ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα κυμανθεί πάνω απ’ αυτό το επίπεδο το α΄ εξάμηνο του 2017.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σημειώνει, ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στον υπολογισμό των αποθεμάτων και την πρόβλεψη για αύξηση της παραγωγής από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ.
Εκτιμά δε, ότι τα αποτελέσματα από την όποια μείωση της παραγωγής και των παγκόσμιων αποθεμάτων θα γίνει αισθητή το β΄ εξάμηνο του 2017.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης