Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπαίδευση φοιτητών από το Τατζικιστάν στα σχέδια του αγωγού Φ.Α. της Κεντρικής Ασίας

Εκπαίδευση φοιτητών από το Τατζικιστάν στα σχέδια του αγωγού Φ.Α. της Κεντρικής Ασίας
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα έτος σπουδών κινεζικής γλώσσας στα Πανεπιστήμια Τιαντζίν και Χσιάν Σιγόου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας πέντε χρόνων πάνω στο πρότζεκτ του αγωγού που θα περνά το φυσικό αέριο της Κεντρικής Ασίας ξεκίνησαν στο πανεπιστήμιο του Χσιάν Σιγόου, στην επαρχία Σαανσί, τριάντα φοιτητές από το Τατζικιστάν.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτητές θα επιστρέψουν στο Τατζικιστάν για να θέσουν τα θεμέλια για την κατασκευή της Γραμμής D του αγωγού φυσικού αερίου Κίνας - Κεντρικής Ασίας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα έτος σπουδών κινεζικής γλώσσας στα Πανεπιστήμια Τιαντζίν και Χσιάν Σιγόου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τέσσερα χρόνια προπτυχιακών σπουδών στο σχεδιασμό αγωγών φυσικού αερίου.
Οι πρώτοι τριάντα μαθητές επιλέχθηκαν μεταξύ των 1.000 κορυφαίων φοιτητών στο Τατζικιστάν, στο πλαίσιο προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις της Κίνας και του Τατζικιστάν. Συνολικά θα εκπαιδευθούν 100 φοιτητές.
Η Γραμμή D του αγωγού φυσικού αερίου Κίνας - Κεντρικής Ασίας είναι ένα διακυβερνητικό πρότζεκτ το οποίο έχουν υπογράψει η Κίνα, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργκιζιστάν.
Η κατασκευή του αγωγού στο Τατζικιστάν, μήκους 1.000 χλμ, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014. Από όλες τις χώρες που διέρχεται ο αγωγός, το Τατζικιστάν έχει το μεγαλύτερο τμήμα, 410 περίπου χλμ.
Ο αγωγός αυτός αναμένεται να μεταφέρει ετησίως 30 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης