Ενέργεια

Barkindo (ΟΠΕΚ): Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου

Barkindo (ΟΠΕΚ): Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου
Η διαδικασία της μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων συνεχίζεται, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ
Η αγορά πετρελαίου εξισορροπείται γρήγορα και έχει σχεδόν «σβήσει» την υπερπροσφορά διυλισμένων προϊόντων, καθώς ο ΟΠΕΚ παραμένει προσκολλημένος στη συμφωνία περικοπών της παραγωγής, δήλωσε σήμερα (9/10/2017) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo.
Ο Barkindo ανέφερε επίσης ότι η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2017 και η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ενδέχεται να παρουσιάσει περαιτέρω ανοδικές αναθεωρήσεις.
«Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η αγορά εξισορροπείται», δήλωσε ο Barkindo σε μια ηχογραφημένη ομιλία για την Παγκόσμια Διάσκεψη του Reuters για τα Βασικά Προϊόντα που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.
«Η διαδικασία της μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων συνεχίζεται», δήλωσε ο Barkindo, προσθέτοντας ότι 45 εκατ. βαρέλια από το υφιστάμενο πλεόνασμα των 170 εκατομμυρίων βαρελιών είναι αργό, ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων πλησιάζουν στο επιθυμητό επίπεδο.
Χθες (8/10/), ο ίδιος είχε αναφέρει ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΟΠΕΚ να λάβει κάποια «έκτακτα μέτρα» για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης