Τελευταία Νέα

IEA: Ανατέλλει η νέα εποχή της ηλιακής ενέργειας - Αύξηση 50% το 2016

tags :
IEA: Ανατέλλει η νέα εποχή της ηλιακής ενέργειας - Αύξηση 50% το 2016
Σύμφωνα με την έκθεση της IEA την Τετάρτη, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν σχεδόν τα δύο τρίτα της καθαρής νέας ισχύος το 2016
Η νέα ηλιακή φωτοβολταϊκή (PV) χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 50% το 2016, σύμφωνα με την ανάλυση της αγοράς για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA).
Οι προσθήκες της ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας αυξήθηκαν γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο και υπερέβησαν την καθαρή ανάπτυξη άνθρακα, επισημαίνει η IEA σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Το φωτοβολταϊκό αναφέρεται σε έναν τρόπο απευθείας μετατροπής του φωτός από τον ήλιο σε ηλεκτρισμό.
"Βλέπουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αυξάνονται κατά περίπου 1.000 GW (gigawatts) μέχρι το 2022, που ισοδυναμεί με το ήμισυ της σημερινής παγκόσμιας ισχύος στον άνθρακα, η οποία χρειάστηκε 80 χρόνια ", δήλωσε ο Fatih Birol, εκτελεστικός διευθυντής της IEA στο CNBC.
"Αυτό που βλέπουμε είναι η γέννηση μιας νέας εποχής στην ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια ", πρόσθεσε ο Birol.
"Αναμένουμε ότι η αύξηση της χωρητικότητας του ηλιακού φωτοβολταϊκού θα είναι υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη ανανεώσιμη τεχνολογία μέχρι το 2022."
Σύμφωνα με την έκθεση της IEA που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 4/10, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν σχεδόν τα δύο τρίτα της καθαρής νέας ισχύος το 2016.
Περίπου 165 gigawatts (GW) τέθηκαν σε απευθείας σύνδεση το 2016, με την IEA να προσθέτει  ότι η χωρητικότητα ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται ότι θα αυξηθεί κατά 43% το έτος 2022.
Μιλώντας στο CNBC, η Birol δήλωσε ότι η φετινή έκθεση είναι ένα ακόμη ρεκόρ για την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας.
Κάθε χρόνο υπάρχει ένα ρεκόρ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας », δήλωσε ο ίδιος. Αλλά φέτος, οι προσθήκες των ηλιακών σταθμών είναι υψηλότερες από αυτές των αιολικών, του άνθρακα, του φυσικού αερίου και των πυρηνικών. Και πάνω από το 50% αυτών (προσθήκες) προέρχεται από μια χώρα - την Κίνα ".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης