Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά τη χρήση άνθρακα μέχρι το 2030

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά τη χρήση άνθρακα μέχρι το 2030
Η χώρα σχεδιάζει επίσης να απεξαρτηθεί πλήρως το ενεργειακό της σύστημα από την χρήση άνθρακα ουδέτερη έως το 2050
Το στρατηγικό σχέδιο της Φινλανδίας για την ενέργεια και το κλίμα έως το 2030, αλλά και μετά, το οποίο θέτει ως στόχο την απαλλαγή του ενεργειακού συστήματος από τη χρήση ορυκτών καυσίμων και τη μείωση των εισαγωγών πετρελαίου κατά 50% έως το 2030, παρουσίασε η κυβέρνηση της χώρας.
Η χώρα σχεδιάζει επίσης να απεξαρτηθεί πλήρως το ενεργειακό της σύστημα από την χρήση άνθρακα ουδέτερη έως το 2050, με την αντικατάσταση αυτής της πηγής με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βιοκαύσιμα και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης.
Η κυβέρνηση εκτιμά, ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να αντιπροσωπεύουν το 50% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2030.
Έχει δε ως στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους στα 250.000 και τα οχήματα που κινούνται με βιοκαύσιμα στις 50.000.
Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Όλι Ρεν δήλωσε, ότι «αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε βιομηχανικό επίπεδο, είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων ενεργειακών και κλιματικών στόχων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης