Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των 5 μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των 5 μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προωθεί πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά κατά τόπους υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Η πορεία υλοποίησης των έργων διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, με την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Ζωή Παπασιώπη.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε η διαβεβαίωση ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των πέντε μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων σε Ηλεία, δυτική Αχαΐα, Αιγιάλεια, Αγρίνιο και Ναύπακτο, που προβλέπονται στον εγκεκριμένο περιφερειακό σχεδιασμό της Δυτικής Ελλάδας».
Στο πλαίσιο αυτό, «συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για τον καλύτερο συντονισμό, με στόχο πάντα τη διασφάλιση της ωριμότητας των έργων και την υλοποίησή τους».
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προωθεί πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά κατά τόπους υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ειδικότερα, πρόκειται για συνοδά έργα που είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων σε επίπεδο Περιφέρειας. Επίσης, «υπήρξε η δέσμευση προς τον Απόστολο Κατσιφάρα, ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου θα σταλούν τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα εκδοθούν οι προσκλήσεις για την υλοποίηση των συνοδών έργων».
Μεταξύ των δράσεων που τίθενται σε προτεραιότητα, είναι τα πράσινα σημεία, αλλά και η οικιακή κομποστοποίηση.


Πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ
www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης