Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η Royal IHC κατασκευάζει πρωτοποριακό σκάφος για την Subsea 7

Η  Royal IHC κατασκευάζει πρωτοποριακό σκάφος για την Subsea 7
Το νέο σκάφος θα είναι το πρώτο που θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα τοποθέτησης σωλήνων, σχεδιασμένο, και κατασκευασμένο από την IHC
 Η Royal IHC και η Subsea 7 έχουν υπογράψει συμβόλαιο για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός νέου σκάφους. Αυτό το πλοίο υψηλής προδιαγραφής θα είναι σε θέση να εγκαταστήσει πολύπλοκες άκαμπτες γραμμές ροής, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων σωλήνων-σωλήνων.
Σε στενή συνεργασία με τη Subsea 7, η IHC έχει ενσωματώσει αρκετά καινοτόμα χαρακτηριστικά για να κατασκευάσει  το πιο τεχνολογικά προηγμένο σκάφος μέχρι σήμερα.
Οι συμπαγείς διαστάσεις του σκάφους διευκολύνουν τη τοποθέτηση των τριών μηχανοστασίων και του κύριου κυλίνδρου, την αποτελεσματική χρήση της υπερκατασκευής και την ράμπα σωληνώσεων χαμηλού προφίλ. Η έξυπνη χρήση του χώρου δημιουργεί ένα μεγάλο πρυμναίο κατάστρωμα εργασίας, ενώ η βελτιστοποιημένη κατανομή μάζας ελαχιστοποιεί την απαίτηση ύδατος έρματος.
Ο σχεδιασμός του συστήματος τοποθέτησης κυλίνδρων επικεντρώνεται στην λειτουργική αποτελεσματικότητα και την ευελιξία, παράλληλα με την ασφάλεια του πληρώματος.
Η κεκλιμένη ράμπα του σωλήνα εντατήρα κλίνει για να επιτρέψει την εγκατάσταση του αγωγού από ρηχά νερά μέχρι βάθη έως 3.000 μ. Ο μεγάλος σταθμός εργασίας πολλαπλών επιπέδων βελτιστοποιεί την απόδοση των λειτουργιών εντός και γύρω από τη γραμμή εκτόξευσης, ενώ ένα σταθερό βοηθητικό έλικτρο, εσοχή στο κύριο κατάστρωμα, παρέχει ευελιξία ωφέλιμου φορτίου.
Η Royal IHC έχει παραδώσει συνολικά οκτώ σκάφη ση Subsea 7 κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας σχέσης τους. Αυτό το νέο σκάφος που θα τοποθετηθεί στο Reel θα είναι το πρώτο που θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα τοποθέτησης σωλήνων, σχεδιασμένο, και κατασκευασμένο από την IHC. Η παράδοση του σκάφους προγραμματίζεται για τις αρχές του 2020.

www.worlenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης