Αμερική

Moody's: Credit Negative για τις ΗΠΑ η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Trump

tags :
Moody's: Credit Negative για τις ΗΠΑ η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Trump
Το νέο φορολογικό πλαίσιο θα ασκούσε ανοδική πίεση στο έλλειμμα και το χρέος
Αρνητικά για την πιστοληπτική ικανότητα («Credit Negative») των Ηνωμένων Πολιτειών («Αaa» με σταθερό outlook) αποτιμά η Moody's την προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση του Donald Trump, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα ευνοήσει ορισμένους εταιρικούς κλάδους.
Μεταξύ άλλων, η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, από το 35% στο 15% ή 20%, και μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγισης, από το 39,6%, στο 35%.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, αν εφαρμοζόταν, το νέο φορολογικό πλαίσιο θα ασκούσε ανοδική πίεση στο έλλειμμα και το χρέος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Η Moody's δεν αναμένει οποιαδήποτε αύξηση των φορολογητέων εσόδων από την υψηλότερη ανάπτυξη, να αντισταθμίσει τις προτεινόμενες περικοπές των φορολογικών συντελεστών.
Βέβαια, η πρόταση περιλαμβάνει αρκετά θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των προσπαθειών για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μέσω της εξάλειψης ορισμένων φορολογικών ελαφρύνσεων.
Επίσης, το προτεινόμενο φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν θα απαιτεί πλέον από τις εταιρείες να πληρώνουν φόρους επί των επαναπατρισθέντων κερδών από συναλλαγές στο εξωτερικό, θα ωφελούσε την εταιρική πιστοληπτική ικανότητα, ανάλογα με τον τρόπο που οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα εν λόγω κεφάλαια.
Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες, ένας χαμηλότερος συντελεστής εταιρικού φόρου θα ενίσχυε την κερδοφορία.
Αν και τα πρόσθετα κέρδη δεν θα χρησιμοποιηθούν απαραίτητα για την άμεση ενίσχυση του κεφαλαίου, θα παρέχουν μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση αυξημένων απαιτήσεων.
Την ίδια στιγμή, και ο κλάδος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα επωφεληθεί από τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, εκτιμάται.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης