Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EastMed και ενεργειακή στρατηγική στην ατζέντα Σταθάκη - Παπαδόπουλου

EastMed και ενεργειακή στρατηγική στην ατζέντα Σταθάκη - Παπαδόπουλου
Συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος,  με τον Κύπριο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 2/10 συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, με τον Κύπριο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.
Στη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε αναλυτικά την ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου, κεντρικό μέρος της οποίας είναι η έρευνα και εκμετάλλευση φυσικού αερίου.
Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην άριστη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο στα ενεργειακά ζητήματα.
Στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη πρόοδο που έχει υπάρξει ως προς τον αγωγό EastMed, ο οποίος θα αποτελέσει εξαγωγική οδό του φυσικού αερίου από την Νοτιανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.
Σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου και Ισραήλ, το Δεκέμβριο στην Κύπρο.
Το έργο που προωθούν οι τέσσερις χώρες γίνεται με την οικονομική και πολιτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη στενή συνεργασία των δυο πλευρών σχετικά με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ως προς το θεσμικό πλαίσιο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση για περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση της διαρκούς στρατηγικής συνεργασίας των δυο χωρών στον ενεργειακό τομέα, καθώς Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης