Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το μέλλον των ανεμογεννητριών διαγράφεται λαμπρό και …χωρίς λεπίδες

Το μέλλον των ανεμογεννητριών διαγράφεται λαμπρό και …χωρίς λεπίδες
Οι ανεμογεννήτριες έχουν γίνει το σύμβολο της αλλαγής του πλανήτη  προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στην Ισπανία, όμως, μια επιχείρηση προσπαθεί να σχεδιάσει ανεμογεννήτριες που παράγουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χωρίς λεπίδες.
"Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια νέα ανεμογεννήτρια που να ελαχιστοποιεί το μέγεθος των μηχανικών στοιχείων για να μειώσει το κόστος συντήρησης και ... τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις", δήλωσε στο CNBC ο David Yanez, συνιδρυτής της ισπανικής επιχείρησης Vortex Bladeless, στο CNBC.
Ο σχεδιασμός των γεννητριών του Vortex προσφέρει μια ενδεχομένως επαναστατική αλλαγή από τα σημερινά παραδοσιακά σχέδια, τις λεπίδες και όλα. Μια βασική πτυχή του σχεδιασμού της Vortex είναι ότι χρησιμοποιεί λιγότερο υλικό από τους συμβατικούς στρόβιλους, που σημαίνει λιγότερη συντήρηση και λιγότερο θόρυβο.
Η Vortex δεν είναι η μοναδική επιχείρηση που επιθυμεί να αναπτύξει νέες ιδέες και τεχνολογίες στον τομέα της αιολικής ενέργειας.
Η Kite Power Systems, για παράδειγμα, είναι μια επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που θέλει να χρησιμοποιήσει χαρτιά για να αξιοποιήσει την αιολική ενέργεια. Παράλληλα σύμφωνα με το CNBC ερευνητές στις Η.Π.Α. που επιδιώκουν να αναπτύξουν τεράστιες ανεμογεννήτριες ψηλότερες από τον Πύργο του Άιφελ.
Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Vortex David Suriol, η επιχείρηση στοχεύει στην αγορά κατοικιών. "Το όραμά μου, και νομίζω ότι είναι το όραμα της ομάδας, είναι να αλλάξουμε το τοπίο", είπε.
Κοιτάζοντας την ευρύτερη εικόνα, ο εκτελεστικός διευθυντής της RenewableUK προέβλεψε ένα λαμπρό μέλλον όσον αφορά τόσο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και την αιολική ενέργεια.
"Είμαστε στη μέση αυτής της φανταστικής βιομηχανικής επανάστασης, από τα ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους και την έξυπνη τεχνολογία στα σπίτια μας έως τα διαφορετικά είδη παραγωγής ενέργειας στο ηλεκτρικό μας σύστημα", δήλωσε η Emma Pinchbeck.
"Ο άνεμος δεν είναι μόνο μια καθαρή πηγή ενέργειας - πρόκειται να είναι το μηχανοστάσιο της μελλοντικής μας οικονομίας", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης