Ενέργεια

Εθνικοποίηση των εταιρειών ενέργειας σχεδιάζουν οι Εργατικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εθνικοποίηση των εταιρειών ενέργειας σχεδιάζουν οι Εργατικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το Εργατικό Κόμμα του Jeremy Corbyn συζητά τον τρόπο με τον οποίο ua ελέγχει τη βιομηχανία -  Στόχοι θα μπορούσαν να είναι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως η SSE Plc και η Centrica
Το Εργατικό Κόμμα του Jeremy Corbyn  υποστηρίζει την εθνικοποίηση των ενεργειακών εταιρειών της Βρετανίας, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να «αναλάβει τον έλεγχο» των μεγάλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας όπως η SSE Plc και η Centrica Plc αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διάσκεψης του κόμματος στο Μπράιτον οι Εργατικοί θέτουν στο τραπέζι την επανεθνικοποίηση των τοπικών δικτύων, μια κίνηση που όπως υποστηρίζουν θα μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές και θα επεκτείνει τον καθαρό ενεργειακό εφοδιασμό.
Ο Corbyn σύμφωνα με το Bloomberg υποσχέθηκε να "επιστρέψει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πίσω στην ιδιοκτησία του κοινού" κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διάσκεψη του κόμματος την Τετάρτη.
Ο John McDonnell υποσχέθηκε την Τρίτη να φέρει τις εταιρείες ενέργειας κάτω από την "κυριότητα και τον έλεγχο" των "ανθρώπων που χρησιμοποιούν και εργάζονται σε αυτά".
Οι υποσχέσεις τους περιλαμβάνονται σε μανιφέστο που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, να αλλάξουν μόνο τις ρυθμίσεις αδειοδότησης για τα περιφερειακά δίκτυα, προκειμένου να τους αναλάβουν δημόσια ιδιοκτησία και να δημιουργήσουν νέες δημόσιες εταιρίες δικτύου που θα ανταγωνίζονταν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Η Rebecca Long-Bailey, εκπρόσωπος του κόμματος για την επιχειρηματική, ενεργειακή και βιομηχανική στρατηγική, έδωσε κάποιες  λεπτομέρειες σε μια συνάντηση ενεργειακής πολιτικής στο περιθώριο της διάσκεψης.
"Είπαμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε εταιρείες ενεργειακής ιδιοκτησίας σε περιφερειακό επίπεδο για να ανταγωνισθούμε τις ενεργειακές εταιρείες των «έξι μεγάλων» και να δημιουργήσουμε ανταγωνισμό στην αγορά. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που θέλουμε να κάνουν ", δήλωσε ο Long-Bailey. "Με την πάροδο του χρόνου θέλουμε να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε την ικανότητα παραγωγής ηλεκτρισμού σε τοπικό επίπεδο παράλληλα με άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης