Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει 222 εκατ. ευρώ σε προγράμματα για το περιβάλλον και το κλίμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει 222 εκατ. ευρώ σε προγράμματα για το περιβάλλον και το κλίμα
Επιλεγμένα έργα υποστηρίζουν τον στόχο της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030
Επενδυτικό πακέτο ύψους 222 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο λόγος του συγκεκριμένου σχεδίου αφορά την μετάβαση της Ευρώπης σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές αερίου άνθρακα στο πλαίσιο του προγράμματος για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με το «anadolu», η χρηματοδότηση αυτή θα κινητοποιήσει επιπρόσθετες επενδύσεις που θα κοστίσουν 379 εκατ. ευρώ για 139 έργα σε 20 κράτη μέλη.
Σχεδόν 181,9 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για έργα που αφορούν το περιβάλλον, την αποδοτικότητα των πόρων, τη φύση, τη βιοποικιλότητα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση.
Στον τομέα της δράσης για το κλίμα, η ΕΕ θα επενδύσει 40,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη προγραμμάτων προσαρμογής, μετριασμού και διακυβέρνησης και ενημέρωσης για την αλλαγή του κλίματος.
«Επιλεγμένα έργα υποστηρίζουν τον στόχο της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί από το 1992 και έχει συγχρηματοδοτήσει περισσότερα από 4.500 έργα σε όλη την ΕΕ και σε τρίτες χώρες.
Το πρόγραμμα έχει κινητοποιήσει πάνω από 9 δισ. ευρώ και έχει συνεισφέρει πάνω από 4 δισ. ευρώ στην προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης