Αναλύσεις

Goldman Sachs: Ο Dijsselbloem έδειξε το δρόμο στην Ελλάδα - Όχι σε 4ο μνημόνιο, αλλά σε προληπτική γραμμή στήριξης

Goldman Sachs: Ο Dijsselbloem έδειξε το δρόμο στην Ελλάδα - Όχι σε 4ο μνημόνιο, αλλά σε προληπτική γραμμή στήριξης
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η τελική αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα ελάφρυνσης του χρέους
Ο Πρόεδρος του Eurogroup επισκέφτηκε χτες, 25 Σεπτεμβρίου 2017, την Ελλάδα, όπου και διαπίστωσε ότι συνεχίζεται η πρόοδος της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στη σχετική συνέντευξη Τύπου όμως, ο Jeroen Dijsselbloem δήλωσε ότι θα υποστηρίξει μια "καθαρή έξοδο" της Ελλάδας από το τρέχον (τρίτο) πρόγραμμα της.
Προσέθεσε ακόμη ότι η εποπτεία θα ξεκινήσει μόλις η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, κάτι το οποίο έχει συμβεί και με τις υπόλοιπες χώρες που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα στήριξης.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα σχόλια του Dijsselbloem υπονοούν ότι δεν θα σχεδιαστεί άλλο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει στη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου ποσοστού των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της από την αγορά.
Άλλωστε, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup, είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, καθώς αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους και η χώρα να επανακτήσει την εμπιστοσύνη.
Την άποψη αυτή υιοθετεί και η Goldman Sachs, στο σημερινό ημερήσιο σχόλιό της, η οποία εκτιμά ότι η τελική αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης