Τελευταία Νέα
Αφρική

Ενδιαφέρον από 224 διεθνείς εταιρείες εμπορίας πετρελαίου για συμβόλαια με τη Νιγηρία

Ενδιαφέρον από 224 διεθνείς εταιρείες εμπορίας πετρελαίου για συμβόλαια με τη Νιγηρία
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις επιστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών στην αγορά πετρελαίου της αφρικανικής χώρας
Προσφορές από 224 διεθνείς εταιρείες εμπορίας πετρελαίου έχει δεχθεί η κυβέρνηση της Νιγηρίας για την πώληση του αργού πετρελαίου της χώρας στις διεθνείς αγορές, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2017 και για μια περίοδο 12 μηνών.
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις επιστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών στην αγορά πετρελαίου της αφρικανικής χώρας, η οποία εξάγει τις μεγαλύτερες ποσότητες της σε Ινδία, Ταϊλάνδη και Ινδονησία.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) διέψευσε τις φήμες, ότι η χώρα δυσκολεύεται να πουλήσει το πετρέλαιο της στις διεθνείς αγορές, υποστηρίζοντας ότι το λεγόμενο «Bonny Light» πετρέλαιο που παράγεται στη χώρα, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα στον κόσμο, κυρίως από τα διυλιστήρια της Ευρώπης και της Άπω Ανατολής.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Maikanti Baru παραδέχθηκε, ότι οι προσφορές είναι λιγότερες από τις 278 που είχαν υποβληθεί το 2015, ωστόσο υποστήριξε, ότι αυτό οφείλεται στις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης