Διεθνή

Η Total ανέλαβε την εκμετάλλευση τερματικού σταθμού LNG στην Ακτή Ελεφαντοστού

Η Total ανέλαβε την εκμετάλλευση τερματικού σταθμού LNG στην Ακτή Ελεφαντοστού
Ο τερματικός σταθμός επαναεριοποίησης αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2018.
Τα δικαιώματα κατασκευής και λειτουργείας τερματικού σταθμού επεναεριοποίησης LNG στην Ακτή Ελεφαντοστού με χωρητικότητα 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως ανέλαβε κοινοπραξία με επικεφαλής τον Γαλλικό ενεργειακό κολοσσό Total.
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Ακτής του Ελεφαντοστού προβλέπει, ότι η Total θα έχει το 34% των δικαιωμάτων, η κρατικές εταιρείες της Ακτής Ελεφαντοστού PetroCI και CI Energies από 11% και 5% αντίστοιχα, η Socar 26%, η  Shell 13%, η Golar 6% και η Endeavor Energy 5%.
Η Total θα εφοδιάζει τον τερματικό σταθμό, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Αμπιτζάν, με όγκους LNG από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της σε αναλογία με την συμμετοχή της στο έργο.
Ο τερματικός σταθμός επαναεριοποίησης αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2018.
Ο πρόεδρος του τομέα Αερίου, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ηλεκτρισμού της Total, Philippe Sauquet, δήλωσε ότι «το έργο αυτό απεικονίζει τη στρατηγική της Total για την ανάπτυξη νέων αγορών φυσικού αερίου, μέσω της απελευθέρωσης της πρόσβασης σε LNG στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες».
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τερματικού με μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στο Βρίντι της περιοχής Αμπιτζάν και έναν αγωγό που συνδέει το FSRU σε υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Αμπιτζάν, καθώς και στις περιφερειακές αγορές που συνδέονται με το δίκτυο της Ακτής Ελεφαντοστού.
Αυτό θα επιτρέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού να γίνει ο πρώτος περιφερειακός κόμβος εισαγωγής LNG στη Δυτική Αφρική και για την κάλυψη τόσο της περιφερειακής, όσο και της εγχώριας ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης