Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη για τη Wall Street - Σε νέα υψηλά Dow Jones και S & P

Κέρδη για τη Wall Street - Σε νέα υψηλά Dow Jones και S & P
Κάτω από τα 50 δολάρια το αργό πετρέλαιο
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα τη Δευτέρα 18/9 , καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σημαντική συνεδρίαση της Fed.
Στην Wall Street μεγάλη άνοδο σημείωσε ο  τομέας της άμυνας.
Ο βιομηχανικός δείκτης  Dow Jones κέρδισε 63 πόντους και σημείωσε ρεκόρ στις 22331,35 μονάδες καταγράφοντας το 5ο συνεχόμενο ιστορικό υψηλό κλείσιμο .
Η Boeing και η Goldman Sachs κατέγραψαν τα μεγαλύτερα  κέρδη.
Ο S & P 500 σημείωσε επίσης ένα υψηλό όλων των εποχών, και έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 2503,87 μονάδες, καθώς ο οικονομικός τομέας  αυξήθηκε περισσότερο από 1 %.
Ο Nasdaq κατέγραψε  ρεκόρ προτού κινηθεί σταθεροποιητικά και έκελισε στις 6454,64 μονάδες με άνοδο 0,10%.
Οι τρεις κύριοι δείκτες σημείωσαν επίσης ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, με το S & P να ξεπερνά τα 2.500 για πρώτη φορά στο κλείσιμο της Παρασκευής.
"Αυτή είναι πιθανώς μια συνέχεια αυτού που είδαμε την περασμένη εβδομάδα", δήλωσε ο Ryan Detrick, της  LPL Financial. "Πιστέψτε το ή όχι, ο Dow βρίσκεται σε καλό δρόμο για το πέμπτο συνεχόμενο ρεκόρ του."
"Είναι μια δύσκολη εποχή του χρόνου, αλλά οι βασικές αρχές φαίνονται ισχυρές", δήλωσε ο Detrick.

Το πετρέλαιο

Σε επίπεδα κάτω των 50 δολ. το βαρέλι κινήθηκε σήμερα 18/9 το πετρέλαιο, καταγράφοντας ωστόσο, υψηλά επτά εβδομάδων, εν μέσω ενδείξεων μείωσης της αμερικανικής παραγωγής.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με κέρδη 2 σεντς, στα 49,91 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων - ενώ παρέμειναν κοντά στο υψηλό σχεδόν 4 μηνών των 50,50 δολ. που «άγγιξαν» την περασμένη Πέμπτη (14/9).
Στις ΗΠΑ το  West Texas Intermediate έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας 2 σεντς υψηλότερα  στα 49,91 δολ. σημειώνοντας υψηλό 7 εβδομάδων.
Τα συμβόλαια του Brent ήταν 12 σεντ χαμηλότερα στα 55,50 δολ. το βαρέλι, κοντά σε ένα υψηλό σχεδόν 5 μηνών στα 55,99 δολάρια που άγγιξε την Πέμπτη.
Περίτις 23:00  ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα  49,91 δολάρια με οριακά κέρδη ο,08% και το brent στα 55,46 δολάρια με πτώση 0,29%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης