Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αλγερία: H Sonatrach αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αλγερία: H Sonatrach αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου
Τα ενεργειακά κέρδη της Αλγερίας μειώθηκαν στα 27,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 από 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014
Η κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach της Αλγερίας θα ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα στο γιγαντιαίο τομέα της Hassi Messaoud και στη συνέχεια θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 6 mcm την ημέρα στο κοντινό Rhourde el Baguel, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.
 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonatrach, Abdelmoumen Ould Kaddour, δήλωσε ότι η Αλγερία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τεχνικές ενίσχυσης για την αύξηση της παραγωγής σε υπάρχοντα πεδία, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να αντισταθμίζει την πτώση των τιμών του πετρελαίου που έχει μειώσει τα ενεργειακά έσοδα.
"Γνωρίζουμε ότι οι τιμές θα είναι περίπου 45 έως 55 δολάρια το βαρέλι, αλλά δεν έχουμε καμία επιρροή σε αυτές", ανέφερε ο Ould Kaddour, αναφερόμενος στις τιμές αργού πετρελαίου.
Ο τομέας Rhourde El Baguel βρίσκεται στην επαρχία Ouargla, 600 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Αλγέρι.
Οι πρόσθετοι 16 εκατομμύρια τόνοι ημερησίως θα αφορούν τις εξαγωγές από την Αλγερία, χώρα μέλος του ΟΠΕΚ και κύριο προμηθευτή των ευρωπαϊκών αγορών, δήλωσαν στους δημοσιογράφους αξιωματούχοι της Sonatrach.
Τα ενεργειακά κέρδη της Αλγερίας μειώθηκαν στα 27,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 από 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.
Η απότομη πτώση των τιμών της ενέργειας οδήγησε τη Sonatrach να γίνει πιο ευέλικτη στην αντιμετώπιση ξένων συνεργατών και να προσπαθήσει να φέρει νέα έργα, ενώ ταυτόχρονα πιέζει να αυξηθεί η παραγωγή στα ώριμα πεδία.
"Το πάρτυ τελείωσε τώρα, και δεν μπορούν όλοι να κερδίσουν χρήματα", είπε στη σύνοδο κορυφής. "Στο μέλλον, μόνο οι καλές επιδόσεις μπορούν να κερδίσουν χρήματα. Τα υπόλοιπα δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν το κόστος κεφαλαίου τους. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης