Περιβάλλον

Nέα πετρελαιοκηλίδα στο Κουβέιτ – Προβληματισμός για τις ανεξήγητες διαρροές καυσίμων

Nέα πετρελαιοκηλίδα στο Κουβέιτ – Προβληματισμός για τις ανεξήγητες διαρροές καυσίμων
Πρόκειται για την το τελευταία σε μια σειρά ανεξήγητων διαρροών στο αραβικό κράτος του Κόλπου τους τελευταίους μήνες
Ο σημαντικότερος εξαγωγέας πετρελαίου το Κουβέιτ έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμη πετρελαιοκηλίδα στη νότια ακτή του, σύμφωνα όσα μετέδωσε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.
Πρόκειται για την το τελευταία σε μια σειρά ανεξήγητων διαρροών στο αραβικό κράτος του Κόλπου τους τελευταίους μήνες.
 Το  KUNA ανέφερε ότι η τελευταία διαρροή εντοπίστηκε στην περιοχή Ras al-Zour, όπου η Kuwait National Petroleum Company (KNPC) κατασκευάζει το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Μέσης Ανατολής με χωρητικότητα 615.000 βαρελιών ημερησίως με κόστος 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια.
 Η Δημόσια Αρχή του Κουβέιτ για το Περιβάλλον παρακολουθεί τη διαρροή και συνεργάζεται με την εταιρεία πετρελαίου της Κουβέιτ και τις θαλάσσιες αρχές για να την ελέγξει, ανέφερε το KUNA προσθέτοντας ότι το μέγεθος της διαρροής εξακολουθεί να αξιολογείται.
 Διαρροή είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή τον περασμένο μήνα. Ακολούθησε μια άλλη διαρροή στο Αμπού Φατίρα, περίπου 25 μίλια νότια της πρωτεύουσας του Κουβέιτ, μήκους ενός ναυτικού μιλίου.
 Υπήρξε επίσης μια περιορισμένη διαρροή από έναν αγωγό στο βόρειο al-Ratqaτ ου Κουβέιτ τον Ιούλιο.
 Ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η γειτονική Σαουδική Αραβία και το Ιράν δεν είχαν εντοπίσει τυχόν διαρροή πετρελαίου στα ύδατά τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης