Αναλύσεις

Τσίπρας: Απορρύπανση όχι μόνο στις ακτές, αλλά και στο σύστημα διακίνησης υγρών καυσίμων στη θάλασσα

Τσίπρας: Απορρύπανση όχι μόνο στις ακτές, αλλά και στο σύστημα διακίνησης υγρών καυσίμων στη θάλασσα
«Δε λέμε ότι τελείωσε η κρίση», αλλά ότι πρέπει να ξεπεραστούν και οι τελευταίες δυσκολίες, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Οι δείκτες των ζωτικών δραστηριοτήτων της χώρας καταγράφουν «δυναμική άνοδο», και η «μεγάλη εικόνα» δείχνει πως η Ελλάδα περνά σταδιακά σε μία νέα εποχή, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.
Η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ρεκόρ δεκαπενταετίας σε νέες προσλήψεις σχεδόν «κάθε μήνα» ενώ αναφέρθηκε και στο υψηλό δεκαετίας των άμεσων επενδύσεων.
«Δε λέμε ότι τελείωσε η κρίση», αλλά ότι πρέπει να ξεπεραστούν και οι τελευταίες δυσκολίες, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την αντιπολίτευση και τα μέσα για προπαγάνδα, αφού «επιμένουν να παριστάνουν της Κασσάνδρες».
Θέτοντας σαν προτεραιότητα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως «για μία ακόμα χρονιά» θα βρισκόμαστε πάνω από τους στόχους του προγράμματος.
Σε ότι αφορά την θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία «δύσκολη υπόθεση», εστιάζοντας στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και ελέγχου της αξιοπλοΐας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Διαβεβαίωσε δε πως η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν «άμεση».
Εκτός από τις ακτές της Αττικής, «απορρύπανση» χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς υγρών καυσίμων στη θάλασσα, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει ληφθεί δέσμη μέτρων για να προχωρήσει η διερεύνηση και η απόδοση των ευθυνών, ενώ προωθούνται και οι αναγκαίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.
Ο ίδιος ζήτησε από τους υπουργούς τους να μην «παρασύρονται» από τον «επικοινωνιακό οίστρο των μέσων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης