Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου της Β. Κορέας

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου της Β. Κορέας
Το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 49,73 δολ. ανά βαρέλι
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται σήμερα Παρασκευή (15/9) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε πριν από μερικές ώρες η Βόρεια Κορέα και η οποία επανέφερε την παγκόσμια αστάθεια.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,32% στα 49,73 δολ. ανά βαρέλι.
Η πτώση στις τιμές του μαύρου χρυσού έρχεται μετά από τέσσερις διαδοχικές μέρες κερδοφορίας, καθώς η παγκόσμια ζήτηση σταδιακά αυξάνεται, ενώ την ίδια στιγμή οι χώρες του ΟΠΕΚ συμμορφώνονται όλο και περισσότερο με τις περικοπές που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι νέες εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο δε θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό το πετρέλαιο, το οποίο ευνοείται από τις συνθήκες που επικρατούν στην ενεργειακή αγορά, ακολουθώντας μία σταδιακά ανοδική πορεία.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα, το αργό πετρέλαιο έχει καταγράψει κέρδη που αγγίζουν το +5% ενώ το Brent έχει ενισχυθεί κατά +2,8%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης