Αναλύσεις

Νέο βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία εκτόξευσε η Β. Κορέα – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Νέο βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία εκτόξευσε η Β. Κορέα – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε από την περιοχή του Sunan της Βόρειας Κορέας, ενώ αυτός διέγραψε τροχιά ανατολικά πάνω από την Ιαπωνία
Νέο βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα πάνω από την Ιαπωνία, προκαλώντας άμεσα την αντίδραση των ΗΠΑ αλλά και της Ιαπωνίας. 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει στις 16/9 στην Σεούλ της Νοτίου Κορέας για να λάβει αποφάσεις.
Η αμερικανική βάση του Ειρηνικού επιβεβαίωσε την δέσμευσή της για την υπεράσπιση της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.
Οι αμερικανικές δυνάμεις ανίχνευσαν και παρακολούθησαν ένα βόρειο κορεατικό βαλλιστικό πύραυλο που ξεκίνησε στις 11:57 π.μ. στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς (IRBM).
Η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε από την περιοχή του Sunan, της Βόρειας Κορέας και πέταξε ανατολικά πάνω από την Ιαπωνία.
Ο βαλλιστικός πύραυλος ξεπέρασε την επικράτεια της βόρειας Ιαπωνίας πριν προσγειωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό ανατολικά της Ιαπωνίας.
Η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) διαπίστωσε ότι αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος δεν αποτελούσε απειλή για τη Βόρεια Αμερική.
Επίσης η Διοίκηση του Ειρηνικού των ΗΠΑ προσδιόρισε ότι αυτό2 ο βαλλιστικός πύραυλος δεν αποτελούσε απειλή για το Guam.

"Βολές" Tillerson κατά Κίνας - Ρωσίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Tillerson έχει εκδώσει μια σχετικά επιθετική (προς την Κίνα και τη Ρωσία) δήλωση:
"Για δεύτερη φορά που ο λαός της Ιαπωνίας, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, απειλήθηκε άμεσα τις τελευταίες εβδομάδες από πύραυλο της Βορείου Κορέας.
Αυτές οι συνεχιζόμενες προκλήσεις απλώς εμβαθύνουν τη διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Βόρειας Κορέας. Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου ψηφίσματος ομόφωνων κυρώσεων δεν αποτελούν το ανώτατο όριο, των δράσεων που πρέπει να αναλάβουμε.
Καλούμε όλα τα έθνη να λάβουν νέα μέτρα κατά του καθεστώτος Kim.Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Βόρειας Κορέας.
Η Ρωσία επίσης συνεργάζεται με το καθεστώς. Η Κίνα και η Ρωσία πρέπει να δηλώσουν την αντίθεση τους για αυτές τις απερίσκεπτες εκτοξεύσεις πυραύλων, λαμβάνοντας άμεσα δικές τους δράσεις. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συγκληθεί το Σάββατο 16/9 στη Σεούλ. Η δέσμευσή μας για την υπεράσπιση των συμμάχων μας, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ιαπωνίας, ενόψει αυτών των απειλών, παραμένει αποφασιστική. Παραμένουμε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας από οποιαδήποτε επίθεση ή πρόκληση",  ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Abe τόνισε ότι η Βόρειος Κορέα είναι απειλή για την παγκόσμια ειρήνη: "Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να στείλει κάθε είδους μήνυμα στην Βόρειο Κορέα. Εάν η Βόρειος Κορέα συνεχίσει τις προκλήσεις δεν θα έχει μέλλον".

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης