Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μόλις στο 15,1% οι επισφάλειες της εταιρίας παροχής ρεύματος Volterra από τους απλήρωτους λογαριασμούς

Μόλις στο 15,1% οι επισφάλειες της εταιρίας παροχής ρεύματος Volterra από τους απλήρωτους λογαριασμούς
Την ίδια στιγμή στους περισσότερους ανταγωνιστές της εταιρίας το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 25%, αγγίζοντας ακόμη και το 40%
Το «φίλτρο» να εντοπίζει τους… μπαταχτσήδες πελάτες πιθανόν έχει εντοπίσει o  πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Volterra, καθώς εμφανίζεται να έχει τις μικρότερες απαιτήσεις από την πελατειακή της βάση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χρονιάς που πέρασε (2016) η Volterra εμφανίζει απαιτήσεις που έφθασαν τα 4.275.771 εκατ. ευρώ από 2.353.610 ευρώ το 2015.
Την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 64% το 2016 σε σχέση με το 2015 και ανήλθε στα 28.141.693 ευρώ έναντι 17.074,141 ευρώ.  
Οι επισφάλειες αντιστοιχούν στο 15,1% του κύκλου εργασιών της εταιρείας όταν σε αρκετούς παρόχους το ύψος των επισφαλειών ξεπερνά το 25% και φθάνει στα επίπεδα του 40%.
Στη ΔΕΗ οι επισφάλειες πλησιάζουν σχεδόν στο 50% του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα να την καθιστούν μη ανταγωνιστική σε σχέση με τις ιδιωτικές εταιρείες.  
Τα υψηλά τιμολόγια ρεύματος όπως και το κόστος της Kwh (0,094 ευρώ) είναι αποτέλεσμα και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν τα 2,2 δις. ευρώ.
Η στρατηγική της Volterra να μη φορτωθεί με επισφάλειες και με ανεξόφλητους λογαριασμούς της δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς όποια στιγμή το αποφασίσει μπορεί να κάνει πιο επιθετική πολιτική για την προσέλκυση πελατών ή να διαμορφώσει καλύτερα τιμολόγια για  τους ήδη πελάτες της.  

Αποφυγή ασυνεπών καταναλωτών

Ο φόβος να μη πληρώνονται για την υπηρεσία που δίνουν στους καταναλωτές είναι κυρίαρχος στους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποφύγουν τους κακοπληρωτές, οι οποίοι στην ουσία περιορίζουν τα οφέλη τόσο για τις εταιρίες προμήθειας ρεύματος όσο και για τους συνεπείς τους πελάτες.   
Η διοίκηση της εταιρείας με βάση τα οικονομία στοιχεία εμφανίζεται ότι προτιμά την διεύρυνση της πελατειακής βάσης με σιγουριά και σταθερά βήματα, διότι στη περίπτωση που αναλάβει περισσότερο ρίσκο με στόχο την προσέλκυση πελατείας θα επωμισθεί πιθανόν και το κόστος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.  
Πάντως οι καθυστερήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και των χαμηλών εισοδημάτων.    
Η αξία των λογαριασμών της Volterra που βρίσκονταν πέρυσι σε τρίμηνη καθυστέρηση έφτανε τα 2.666.662 ευρώ, σε εξάμηνη καθυστέρηση σε 505.890 ευρώ, σε καθυστέρηση 12 μηνών ήταν 675,376 ευρώ και άνω του ενός έτους 427.843 ευρώ.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης