Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέα περικοπή παραγωγής ο ΟΠΕΚ μετά τον Μάρτιο του 2018 σύμφωνα με το Bloomberg

Προς νέα περικοπή παραγωγής ο ΟΠΕΚ μετά τον Μάρτιο του 2018 σύμφωνα με το Bloomberg
Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή λειτούργησαν ως αντίβαρο στην καθοδική πίεση των τιμών του πετρελαίου
Την πιθανή επέκταση του συμφώνου για τη μείωση των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου πέρα από τον Μάρτιο του 2018 με τους ομολόγους του στη Βενεζουέλα και το Καζακστάν, συζητά ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Το συμβόλαιο αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ λήξης Οκτωβρίου αυξάνεται κατά 41 σεντς ή 0,9% στα 47,89 δολάρια το βαρέλι, μετά από βουτιά 3,3% .
Το συμβόλαιο του Brent λήξης Νοεμβρίου αυξάνεται κατά 30 σεντς, ή 0,6%, στα 54,08 δολάρια.
Ο τυφώνας Harvey - ο οποίος χτύπησε τις ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες - ώθησε το ποσοστό χρήσης των διυλιστηρίων των ΗΠΑ σε επταετή χαμηλά.
Ορισμένες μονάδες επανεκκινούν πλέον μετά από τον τερματισμό λειτουργίας πριν ή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης καταιγίδας.
Η Motiva Enterprises ξεκίνησε την λειτουργία της μεγάλης μονάδας αργού στο διυλιστήριο του Port Arthur στο Τέξας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τα τέλη του προσεχούς Μαρτίου, σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου και να υποστηρίξουν τις τιμές του.
Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο υπουργός Ενέργειας Χαλίντ αλ-Φάλι συμφώνησε με τον ομόλογό του από το Καζακστάν, ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης της προσπάθειας εξισορρόπησης.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης