Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mε το νέο business plan στο raodshow του Λονδίνου στις 20-21 Σεπετεμβρίου ο ΑΔΜΗΕ

Mε το νέο business plan στο raodshow του Λονδίνου στις 20-21 Σεπετεμβρίου ο ΑΔΜΗΕ
"Σύμμαχος" του Διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς ρεύματος, θα είναι τα αποτελέσματα του εξαμήνου που σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζουν ανάλογη καλή πορεία με εκείνα του πρώτου τριμήνου του 2017
Έντονο άρωμα ενέργειας αναμένεται να έχει το εφετινό ετήσιο road show του ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, που πραγματοποιείται στις 20 - 21 Σεπτεμβρίου 2017 και στη διάρκεια του θα κάνει την «επίσημη πρώτη» εμφάνιση του στη διεθνή αγορά ο «νέος» ΑΔΜΗΕ.
Ο Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που από τις 19 Ιουνίου έχει διαχωριστεί πλήρως από τη ΔΕΗ και στο μετοχικό του κεφάλαιο μετέχει (με ποσοστό 24%) η κινεζική State Grid, θα συμμετάσχει στο road show του Λονδίνου μέσω της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία βρίσκεται στο ταμπλό του ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάνος Μανουσάκης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου για πρώτη φορά ο ΑΔΜΗΕ είχε αυτόνομη παρουσία στη ΔΕΘ, με τη συμμετοχή στο road show του Λονδίνου επιδιώκεται η στήριξη της μετοχής του ΑΔΜΗΕ από επενδυτές του εξωτερικού.
Για νέα εποχή του ΑΔΜΗΕ μίλησε από τη Θεσσαλονίκη και ο κ. Σταθάκης σημειώνοντας ότι αποτελεί ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις, απομειώσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.
Σημειώνεται ότι μετά το Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης στις 22 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό φόρουμ για την καθαρή ενέργεια στα νησιά  της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στα Χανιά, το πλάνο του Διαχειριστή για τις δύο νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης με την Πελοπόννησο και την Αττική, καθώς και τη διασύνδεση των Κυκλάδων και ενδεχομένως και άλλα έργα.
Μάλιστα η μικρή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 μειώνοντας κατά 20% το κόστος των ΥΚΩ, ενώ η μεγάλη διασύνδεση με την Αττική, που αναμένεται να περιορίσει το κόστος των ΥΚΩ κατά 50%, θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Η ελληνική ενεργειακή αγορά «πάει» Λονδίνο

Στο φετινό roadshow στο Λονδίνο θα είναι έντονη η παρουσία του τομέα της ενέργειας, αφού αναμένεται ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης να παραστεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενώ το παρών θα δώσουν και αρκετές εισηγμένες ενεργειακές εταιρίες,  όπως  τα ΕΛΠΕ, η Mότορ Οιλ, η Τέρνα Ενεργειακή, η ΕΛΤΕΧ Άνεμος κ.ά.
Σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος περί τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει και τα αποτελέσματα εξαμήνου που εκτιμάται πως θα συνεχίσουν την καλή πορεία του πρώτου τριμήνου και θα αποτελέσουν και μια καλή ένδειξη της πορείας που θα έχει η εταιρία στο σύνολο του έτους, θα «ξεδιπλώσει» στο επικείμενο road show σε διεθνές πλέον ακροατήριο τη νέα στρατηγική του.
Η εταιρία εκπονεί business plan, το οποίο επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα.
Στο road show του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The May Fair Hotel, αναμένεται να συμμετάσχουν 29 εισηγμένες εταιρίες και στόχος της κυβέρνησης είναι η εκδήλωση να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την κινητοποίηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα.
Κατά το διήμερο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις ξένων θεσμικών επενδυτών με εκπροσώπους των εταιριών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση παρουσίασης της ελληνικής οικονομίας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γ. Σταθάκη.
Ανάμεσα στις εισηγμένες που αναμένεται να εκπροσωπηθούν στο Λονδίνο είναι οι:  Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Attica Bank, ΜΙG, EXAE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie, Aegean Airlines, Eλλάκτωρ, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Ιντραλότ, Grivalia Properties, Lamda Development, Μυτιληναίος, Εθνική Πανγαία, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης,  MLS, Creta Farm, ΟΛΠ κλπ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης