Τελευταία Νέα
Αμερική

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κινδυνεύει να μείνει η Φλόριντα, λόγω του τυφώνα Irma

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κινδυνεύει να μείνει η Φλόριντα, λόγω του τυφώνα Irma
Ο τυφώνας Irma δημιουργεί μεγαλύτερη απειλή για τη Φλόριντα από ό,τι ο τυφώνας Harvey, καθώς η ταχύτητα των ανέμων του ξεπερνά τα 200 χλμ/ώρα
Ένα εκατομμύριο ή και περισσότεροι άνθρωποι απειλούνται να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα, όπου αναμένεται να καταφτάσει το σαββατοκύριακο ο τυφώνας Irma - ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί έως σήμερα στον Ατλαντικό, στην περιοχή της Καραϊβικής.
Ο τυφώνας Irma δημιουργεί μεγαλύτερη απειλή για τη Φλόριντα από ό,τι ο τυφώνας Harvey στο Τέξας, καθώς η ταχύτητα των ανέμων του ξεπερνά τα 200 χλμ/ώρα, απειλώντας να αφήσει εκατομμύρια σπιτιών και επιχειρήσεων στο σκοτάδι για εβδομάδες.
Οι ζημιές από τον Harvey είχαν προέλθει κυρίως από τις βροχοπτώσεις.
Ακόμη και όταν το Χιούστον πλημμύρισε, η πλειοψηφία των νοικοκυριών είχε ηλεκτρικό ρεύμα, επιτρέποντας στους κατοίκους να ενημερώνονται από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο για τους κινδύνους ή να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ζητήσουν βοήθεια.
Η απειλή της καταιγίδας Κατηγορίας 5 - στην κορυφή της κλίμακας τυφώνων του Saffir-Simpson - είναι αρκετά σοβαρή ώστε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Florida Power & Light (FPL) σχεδιάζει να κλείσει τα δύο πυρηνικά εργοστάσιά της, ενώ αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι μπορεί να χρειαστεί να ανοικοδομηθούν τμήματα του συστήματος ενέργειας, κάτι που θα μπορούσε να πάρει εβδομάδες.
Οι περισσότεροι κάτοικοι της Φλόριντα έχουν να βιώσουν μια τόσο μεγάλη καταιγίδα από το 2005, όταν οι συνολικές διακοπές ρεύματος έφτασαν τα 3,6 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του τυφώνα Wilma.
Ορισμένες από τις διακοπές αυτές διήρκεσαν εβδομάδες.
Ο Jason Setree, μετεωρολόγος της Commodity Weather Group, συνέκρινε την προβλεπόμενη πορεία της Irma με εκείνη του τυφώνα Matthew το 2016, ο οποίος οδήγησε στο «σκοτάδι» περίπου 1,2 εκατομμύρια πελάτες της FPL.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης