Χρηματιστήριο & Αγορές

Στην δημιουργία ενός επενδυτικού fund 1 δισ δολ. συμφώνησαν Τουρκία και Ρωσία

Στην δημιουργία ενός επενδυτικού fund 1 δισ δολ. συμφώνησαν Τουρκία και Ρωσία
Eπενδυτικό Fund ύψους 1 δισ δολ συμφώνησαν Τουρκία - Ρωσία
 Ανακοινώθηκε η δημιουργία κοινού επενδυτικού fund της Τουρκίας με τη Ρωσία, ύψους 1 δισ. δολ.
Στόχος είναι η ενίσχυση των σχέσεων σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η γεωργία και οι μεταφορές,σύμφωνα με το Bankingnews.gr 
Τη δημιουργία κοινού επενδυτικού fund με τη Ρωσία, ύψους 1 δισ. δολ. ανακοίνωσε την Κυριακή (9/10) ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Nihat Zeybekci, μετά από συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Alexey Ulyukaev, στην Κωνσταντινούπολή.
Συγκεκριμένα, στόχος του εν λόγω fund είναι η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η γεωργία και οι μεταφορές.
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό επίπεδο για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των χωρών», ανέφερε ο Zeybekci ενώπιο των δημοσιογράφων, τονίζοντας παράλληλα ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2017.
«Το επενδυτικό fund θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Ulyukaev, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες επενδύσεις στην γεωργική βιομηχανία, καθώς και στην παραγωγή προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία».
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία ακόμα κίνηση που στοχεύει στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, και η οποία υπάγεται στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης