Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump και May θέλουν η Κίνα να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα

Trump και May θέλουν η Κίνα να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα
Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεργαστεί και με Ευρωπαίους ηγέτες για περαιτέρω μέτρα που η ΕΕ μπορεί να επιβάλει για να ασκήσει πίεση στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας
Κεντρικό ρόλο πρέπει να αναλάβει η Κίνα στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα, αποφάσισαν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2017, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May.
Επίσης υποστήριξαν ότι η Κίνα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές της δοκιμές, δήλωσε εκπρόσωπος της May.
«Η πρωθυπουργός και ο πρόεδρος συμφώνησαν στον κεντρικό ρόλο που καλείται η Κίνα να διαδραματίσει και ότι είναι σημαντικό ότι χρησιμοποίησαν όλες τις μοχλεύσεις που είχαν στην διάθεσή τους για να διασφαλίσουν ότι η Βόρεια Κορέα θα σταματήσει να πραγματοποιεί αυτές τις παράνομες ενέργειες ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των κρατών στην περιοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.
Παράλληλα η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεργαστεί και με Ευρωπαίους ηγέτες για περαιτέρω μέτρα που η ΕΕ μπορεί να επιβάλει για να ασκήσει πίεση στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης