Επιχειρήσεις

Κρίσιμο 15νθήμερο για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

Κρίσιμο 15νθήμερο για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική
Η Eldorado θα λάβει την οριστική απόφαση της για το εάν θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα
Κρίσιμες για το μέλλον της επένδυσης του Ελληνικού Χρυσού στη Χαλκιδική είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Αθανάσιος Κεφάλας οι επόμενες μια-δυο εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων, θεωρεί ότι η Eldorado λάβει την οριστική απόφαση της για το εάν θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα.  
Σύμφωνα με τον κ. Κεφάλα, η Eldorado, έχει επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 1 δις ευρώ και τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω των παλινωδιών του ελληνικού δημοσίου έχει χάσει πάνω από 2,5δις δολ από την αξία της στο Χρηματιστήριο.
"Αφήσαμε ένα τεχνοκρατικό ζήτημα να γίνει πολιτικό και ιδεοληπτικό" είπε ο κ. Κεφάλας και πρόσθεσε: "Η επένδυση στη Χαλκιδική είναι αδειοδοτημένη και ταλαιπωρείται κυρίως λόγω της αναποφασιστικότητας του ελληνικού δημοσίου σε ότι αφορά ποιες είναι οι προτεραιότητες του."
Το 2000 όπως είπε ο κ. Κεφάλας, η πολιτεία έτρεξε να βρει επενδυτές. Ποτέ η συντεταγμένη πολιτεία δεν είπε δεν θέλω την επένδυση. Παλινδρομεί μεταξύ της άποψης ότι θέλει την επένδυση και της θέσης ότι δεν πειράζει και να μη γίνει."
Πρέπει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαιτησία στην οποία προσφεύγει το ελληνικό δημόσιο και θα διαρκέσει τρεις μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης