Αμερική

Reuters: Οι τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν παρά την επανεκκίνηση δϊυλιστηρίων

tags :
Reuters: Οι τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν παρά την επανεκκίνηση δϊυλιστηρίων
Oι μέσες τιμές λιανικής αυξήθηκαν, φθάνοντας στα 2,621 δολάρια το γαλόνι
Οι τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ συνέχισαν να αυξάνουν σήμερα Κυριακή λόγω φόβων για ελλείψεις, παρά την επανεκκίνηση πολλών σημαντικών διυλιστηρίων, μεταδίδει το Reuters.
Η καταιγίδα Harvey έκλεισε το ένα τέταρτο της δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ και αύξησε τη μέση τιμή βενζίνης κατά περισσότερο από 20 σεντς από τις 23 Αυγούστου.
Σήμερα, οι μέσες τιμές λιανικής αυξήθηκαν και πάλι, φθάνοντας στα 2,621 δολάρια το γαλόνι, με τις εβδομαδιαίες αυξήσεις να φθάνουν στο 18% στη Γεωργία και στο 19% στη Νότια Καρολίνα.
Οι αυξήσεις σημειώθηκαν παρά την επανεκκίνηση των εργασιών σε πολλά διυλιστήρια και αγωγούς.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ExxonMobil Corp ξεκίνησε την επανεκκίνηση του δεύτερου μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της χώρας, τη μονάδα Baytown του Τέξας των 560.500 βαρελιών ημερησίως, ενώ η Phillips 66 ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την επανέναρξη λειτουργίας στο διυλιστήριο του Sweeny (247.000 bpd) και στον τερματικό σταθμό πετρελαίου και καυσίμων του  Beaumont.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Valero Energy Corp την Παρασκευή ότι αυξάνει την παραγωγή στα διυλιστήρια της περιοχής Corpus Christi.
Ορισμένοι αγωγοί επανεκκινήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μετριάζοντας τις ανησυχίες για την ικανότητα των διυλιστηρίων να λαμβάνουν το αργό πετρέλαιο που χρειάζονται.
Η Magellan Midstream Partners δήλωσε ότι ξεκίνησε και πάλι τις εργασίες της την Παρασκευή  με τους αγωγούς πετρελαίου BridgeTex και Longhorn, οι οποίοι μεταφέρουν περίπου 675.000 bpd ακατέργαστου αργού του Τέξας στο Ανατολικό Χιούστον.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των λιμανιών του Τέξας παρέμεινε κλειστή για μεγάλα πλοία, περιορίζοντας την προμήθεια εισαγόμενου αργού, ενώ ο αγωγός Colonial Pipeline, είναι επίσης μερικώς κλειστός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης