Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ποιά Hedge Funds χτυπούν σε discount τα δάνεια της Danaos του Κούστα μετά τα νέα default

Ποιά Hedge Funds χτυπούν σε discount τα δάνεια της Danaos του Κούστα μετά τα νέα default
Η Danaos παραβίασε τους όρους των δανείων της  στα τέλη του περασμένου έτους, αφού έχασε επιχειρήσεις της από την πτώχευση της κορεατικής εταίρου Hanjin Shipping Co.
Hedge Funds επιδιώκουν να απορροφήσουν μέρος από τα τραπεζικά δάνεια της Danaos Corp. ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία παραβίασε τους όρους των δανείων της.
Η Davidson Kempner Capital Management και η York Capital Management συγκαταλέγονται μεταξύ των κεφαλαίων που προσπαθούν να αγοράσουν δάνεια από την Royal Bank of Scotland Group Plc και την HSH Nordbank AG, τους μεγαλύτερους δανειστές της Danaos, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Τα κεφάλαια έχουν προσφέρει λιγότερο από 80% της ονομαστικής αξίας, ένα ποσό που οι τράπεζες θα εξετάσουν ανέφεραν οι ίδιες πηγές ενώ ενδιαφέρον επέδειξε και η Citigroup Inc.
Η RBS και η HSH Nordbank έχουν προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Lazard Ltd.
Οι επενδυτές χρεών στοιχηματίζουν ότι οι τράπεζες θα είναι πρόθυμες να πουλήσουν το χρέος της Danaos με μαγαλύετερες εκπτώσεις ως πτώση των κερδών σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις και αποσβέσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 24% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η Danaos παραβίασε τις οικονομικές συμφωνίες στα τέλη του περασμένου έτους, αφού έχασε επιχειρήσεις της από την πτώχευση της κορεατικής εταίρου Hanjin Shipping Co.
 "Παραβιάζαμε ορισμένες συμβάσεις της τραπεζικής μας συμφωνίας και άλλων πιστωτικών διευκολύνσεων από τις 30 Ιουνίου 2017 και τις 31 Δεκεμβρίου 2016", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την 1ης Αυγούστου, προσθέτοντας ότι συζητά την κατάσταση με τους πιστωτές.
"Εάν δεν είμαστε σε θέση να συμμορφωθούμε με τις συμβάσεις χρηματοδότησης, να λάβουμε απαλλαγές ή να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους δανειστές μας για να τροποποιήσουμε ή να αναχρηματοδοτήσουμε τέτοιες ρυθμίσεις χρηματοδότησης, ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουμε τις υποχρεώσεις μας υπό δικαστική εποπτεία ή άλλως".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος John Coustas, Έλληνας πλοιοκτήτης που ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση πριν από 30 χρόνια, κατέχει το 62% της εταιρείας.
Ο Γιώργος Οικονόμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, χάνει επίσης χρήματα στην αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας Ocean Rig UDW Inc., μιας εταιρείας γεωτρήσεων με έδρα την Κύπρο.
Η Danaos προσέλαβε οικονομικό σύμβουλο την Evercore Partners Inc. πριν από τις λήξεις των δανείων που ξεκινούν τον επόμενο χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης