Τελευταία Νέα
Commodities

Σε χαμηλό άνω του 1 μηνός το πετρέλαιο - Απώλειες 1% για αργό, στα 45,96 δολ. το βαρέλι

Σε χαμηλό άνω του 1 μηνός το πετρέλαιο - Απώλειες 1% για αργό, στα 45,96 δολ. το βαρέλι
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στοιχεία της επόμενης εβδομάδας θα αποκαλύψουν την επίδραση του τυφώνα Harvey
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (30/8/2017) το πετρέλαιο, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό άνω του ενός μήνα.
Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανέφερε μια μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν εβδομαδιαία πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού, αλλά τα αποθέματα βενζίνης παρέμειναν αμετάβλητα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας θα αποκαλύψουν την επίδραση του τυφώνα Harvey, που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν διυλιστήρια και να υπάρξουν διαταραχές στην παραγωγή αργού.
Ειδικότερα, η ΕΙΑ ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Αυγούστου 2017, συνεχίζοντας την πτωτική τους πορεία για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πολύ μικρότερη μείωση των αποθεμάτων, κατά 1,5 εκατ., ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά χθες (29/8) μια μείωση κατά 5,8 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με πηγές του Marketwatch.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, τα αποθέματα βενζίνης παρέμειναν αμετάβλητα για την εβδομάδα, έναντι των προβλέψεων για μείωσή τους κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 48 σεντς, ή 1%, στα 45,96 δολ. ανά βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιουλίου 2017.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές της βενζίνης ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015.
Η τροπική καταιγίδα Harvey είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει το ένα πέμπτο των αμερικανικών διυλιστηρίων, περιορίζοντας τη ζήτηση αργού και αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο έλλειψης καυσίμων.
Μεγάλο μέρος της πετροχημικής βιομηχανίας είναι εγκατεστημένο στο τμήμα του Τέξας που επλήγη από τον Harvey, και τα διυλιστήρια στην περιοχή αυτή διέκοψαν τη λειτουργία τους.
Κατά την εκτίμηση αναλυτών της τράπεζας Barclays, το 40% των παραγωγικών δυνατοτήτων τους παρέμενε αδρανές χθες (29/8), ενώ σύμφωνα με την Goldman Sachs, διυλιστήρια με παραγωγή 4,1 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα παρέμειναν εκτός λειτουργίας χθες, αντιπροσωπεύοντας το 23% της παραγωγής των ΗΠΑ.
Η επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων, ακόμη και υπό τις καλύτερες συνθήκες, μπορεί να χρειαστεί μια εβδομάδα ή και περισσότερο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης