Διεθνή

"Παρέλυσε" η βιομηχανία πετρελαίου του Τέξας από τον τυφώνα Harvey - Τουλάχιστον 220.000 Αμερικανοί χωρίς ρεύμα

tags :
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τιμές της βενζίνης θα συνεχίσουν να αυξάνονται μετά την καταιγίδα, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν 5 σεντς, στα 25 σεντς ανά γαλόνι
Από τη σοβαρότητα των πλημμυρών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές θα κριθεί ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή σε επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου της ακτής του Κόλπου του Τέξας, σύμφωνα με το CNBC.
Οι εγκαταστάσεις-κλειδιά πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά μήκος της ακτής του κόλπου του Τέξας παραμένουν κλειστές, καθώς ο τυφώνας Harvey που χτύπησε την περιοχή με καταρρακτώδη βροχή και ισχυρούς ανέμους, ναι μεν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, αλλά συνεχίζει να μαίνεται στην περιοχή.
Δεκάδες εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν εκκενωθεί, τουλάχιστον τρία διυλιστήρια έχουν κλείσει και τουλάχιστον δύο πετροχημικά εργοστάσια έχουν αναστείλει τις εργασίες τους, γεγονός, που σύμφωνα με το CNBC, συνεπάγεται ότι οι τιμές της βενζίνης θα συνεχίσουν να αυξάνονται μετά την καταιγίδα.
Aναλυτές λένε, εξάλλου, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις σχετικά με το πόσο σύντομα θα ανοίξουν ξανά οι εγκαταστάσεις, καθώς η καταιγίδα εξακολουθεί να κινείται στην περιοχή.
Αυτό θα εξαρτηθεί, σημειώνουν οι ίδιες πηγές από την έκταση των πλυμμηρών και το πόσο γρήγορα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Εκτιμούν πάντως, ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν 5 σεντς, στα 25 σεντς ανά γαλόνι.



Τουλάχιστον 220.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Ο Harvey, που άρχισε να πλήττει το Τέξας- την "καρδιά" της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου των ΗΠΑ- το βράδυ της Παρασκευής, είχε ενισχυθεί σε τυφώνα Κατηγορίας 4, με ανέμους 209 χιλιομέτρων την ώρα.
Αυτό ήταν το ισχυρότερο ακραίο καιρικό φαινόμενο που έχει βιώσει η Πολιτεία από το 1961.
Υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, αλλά αναμένεται να συνεχίσει να μαίνεται για μέρες στο Τέξας, με βροχοπτώσεις που θα φθάσουν ακόμη και τα 102 εκατοστά κατά τόπους.
Στέγες παρασύρθηκαν από τους ανέμους, δέντρα ξεριζώθηκαν, σημειώθηκαν ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες, ενώ για να γλυτώσουν από τις πλυμμήρες πολλοί ανέβηκαν -κατόπιν υποδείξεων των Αρχών- στις στέγες των σπιτιών τους.
Τουλάχιστον 220.000 άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πληροφορίες για πέντε νεκρούς από τον τυφώνα

Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι σήμερα Κυριακή ο απολογισμός της επέλασης του Χάρβεϊ από το Χιούστον και τη γύρω περιοχή.
Μεταξύ αυτών, μια γυναίκα που έχασε τη ζωή της χθες την ώρα που οδηγούσε στους πλημμυρισμένους δρόμους του δυτικού Χιούστον, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.
Την Παρασκευή το βράδυ ένας άνθρωπος, που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη, σκοτώθηκε από την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε σπίτι του Ρόκπορτ, 48 χιλιόμετρα βόρεια του Κόρπους Κρίστι.
Ακόμη 12 άνθρωποι στην περιοχή έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης